USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кредитна спілка надурила волинянку «умовами» договору

7 Жовтня 2013 17:14
Через скрутне матеріальне становище пенсіонерка, яка проживає з чоловіком-інвалідом у селі Бережанка Горохівського району, у липні 2012 року наважилася укласти кредитний договір задля отримання «безвідсоткової позики у групі» із ТзОВ «Аваль Інвест».
Відповідно до умов учасника програми «Перший Страховий Банк», жінка сплатила на рахунок «Аваль Інвесту» вступний платіж у розмірі 1400 гривень та ще 390 гривень - платіж до фонду учасників.
Звісно ж, бажаної позики – 20 тисяч гривень пенсіонерка не отримала, - повідомили у прес-службі прокуратури Волині.
Договір, укладений нею з «Аваль Інвестом», містив пункти про те, що учасники програми повинні щомісячно сплачувати товариству кошти, ТзОВ же розподіляє їх на власний розсуд.
Право на отримання безвідсоткової позики мали лише ті учасники системи, які зробили найбільшу кількість загальних платежів. Та й то – невідомо, у який термін.
Жодної відповідальності ТзОВ «Аваль Інвест», за невиконання умов договору, у документі не було передбачено. Як не було і будь-яких гарантій отримання учасником безвідсоткової позики навіть у разі повної оплати всіх загальних внесків.
Зрозумівши, що з нею вчинили нечесно, жінка припинила платити внески «Аваль Інвесту». І це товариство подало на неї в суд за невиконання умов договору!
Прокурор Горохівського району Волинської області звернувся з позовом в інтересах пенсіонерки до товариства з обмеженою відповідальністю «Аваль Інвест» про визнання недійсним договору про надання їй послуг, спрямованих на отримання позики.
Прокурор мотивував це тим, що угода, укладена жінкою задля отримання позики, підписана під впливом обману та із застосуванням нечесної підприємницької діяльності, що полягала у введенні в оману споживача та залучення його коштів задля реалізації діяльності пірамідальної схеми.
Згідно ж Закону України «Про захист прав споживачів», нечесна підприємницька практика забороняється й укладені таким чином правочини є недійсними.
Суд повністю задоволив позов прокурора Горохівського району і ухвалив рішення про визнання недійсним договору, укладеного пенсіонеркою з ТзОВ «Аваль Інвест», та стягнення з товариства грошових коштів у розмірі 1790 гривень, які жінка сплатила за цим договором.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вiктор Показати IP 7 Жовтня 2013 17:59
Нiяка це не кредитна спiлка. Журналicти, не вводьте в оману людей.
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2013 21:50
"...а навіщо дураку гроші..." (с) Буратіно
порка Показати IP 7 Жовтня 2013 23:26
браво прокурору!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus