USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

КРК збиратиме сировину зі сміття у Брищі

12 Листопада 2009 09:49
Заступник луцького міського голови Борис Сорока запропонував ВАТ «Картонно-руберойдовому комбінату» придбати сміттєсортувальну лінію, аби забезпечити себе сировиною з полігону у селі Брище, що поблизу Луцька. Про це 12 листопада йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, - інформує репортер «Волинських новин».
Борис Сорока додав, що КРК може розвинути свої потужності, адже ними зацікавився інвестор із Кузнецовська. Він додав, що ВАТ «Картонно-руберойдовий комбінат» має потужності для пробки 500-600 тонн макулатури в місяць. І для своєї діяльності закуповує сировину, а саме макулатуру і з Молдови, і з Польщі, і з інших регіонів. «А те, що утворено нашим населенням та внутрішніми виробниками, потрапляє на полігон. Це неприпустима ситуація, тому що із таким відношенням до відходів, кількість яких зростає, незважаючи на кризу, нам не вистачить ніяких потужностей полігону», - додав Борис Сорока. Головний еколог Луцька додав, що сміття є «золотом».
Виконувач обов’язків генерального директора ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат» Ніна Брель уточнила, що потужності заводу у місяць сягають 4 тисяч тонн макулатури. У жовтні було перероблено 1,5 тисячі тонн. Проте за відсутності сировини, комбінат працює лише 10 днів на місяць. Тому їм справді потрібна сортувальна лінія, яка забезпечить завод макулатурою. Ніна Брель додала, що на комбінаті все готове для встановлення сортувальної лінії. Також можлива купівля спеціального крематорію для спалення сміття. Для його придбання заводу не вистачає 65 тисяч гривень. Вона додала, що сортувальна лінія зможе працювати при роздільному відборі сировини на мокру і суху фракцію.
Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич додав, що деревина і зрізані в місті гілки не везуться на полігон, а доставляються на комбінат, де і переробляються. Доставка відбувається у тому випадку, коли гілля не змішане зі сміттям.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Байдужий Показати IP 12 Листопада 2009 10:22
До чого докотився Луцьк - інвестор з Кузнєцовська, згодом із Старої Вижви, далі - село Ветли, а дід Панас із хутора Смердючий невдовзі купить обласний центр.
Vlad07 Показати IP 12 Листопада 2009 12:55
Інвестор - це добре, а то з часів приватизації Луцький КРК кілька разів переходив з рук в руки, проте ніхто з власників не дбав про відновлення виробництва.
Юка Показати IP 12 Листопада 2009 14:10
А хіба ми дивимося далі свого носа! Нас завжди тягне підкорювати недосяжні простори, а золото під ногами з часом перетворюється в багнюку. тільки українці мають хист мати і не цінувати те, що мають!
Roma Показати IP 12 Листопада 2009 14:31
КРК це ласий шматок для будь-якого інвестора,гляньте скільки лише землі, невраховуючи будівель.
Таня Показати IP 12 Листопада 2009 20:49
Скільки часу вже товчуться з тим сміттєпереробним у Брищах. А де ж подівся інвестор який обіцяв все і у найкоротший термін??? І Грицюк мовчить, який також запевняв у появі нового переробногозаводу ще торік?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus