USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Криза минає - на Волині «збиткових» стає менше

26 Травня 2010 11:45
За результатами декларування податку на прибуток за І квартал на Волині 67 суб’єктів господарювання задекларували збиткову діяльність – однак це на 26 підприємств менше, ніж торік.

Про це інформує відділ економічного аналізу обласної податкової адміністрації.

Майже на 70 мільйонів гривень зменшилася сума задекларованих збитків, яка становить 461,4 мільйона гривень. Із цієї суми 410,1 мільйона – це збитки попереднього податкового року.

Завдяки податківцям, із переліку збиткових виведено 24 підприємства. Вони нарахували за І квартал один мільйон 349 тисяч гривень податку на прибуток.

Щоб збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів, у ДПА області тривають заходи в рамках операції «Бюджет» щодо підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, виявлення та руйнування схем ухилень та мінімізації податкових зобов’язань.

Для роботи у цьому напрямку податківці відібрали 56 волинських підприємств, що відрізняються низькими показниками сплати податків. І провели робочі зустрічі з посадовими особами цих підприємств.

У присутності перших осіб підприємств із надто низькою податковою віддачею податківці проаналізували стан сплати ними податків і запропонували добровільно відмовитися від використання схем мінімізації та ухилення від сплати податків.

За результатами проведених зустрічей і заслуховувань 13 підприємств із 56 досягли середньо українських показників сплати податків та нарахували до сплати майже сім мільйонів гривень податку на прибуток.

Окрім того, десять підприємств збільшили сплату податку на прибуток порівняно із минулим роком - ними додатково задекларовано 300 тисяч гривень податку.

Щодо решти 33 суб’єктів господарювання, то податківці вже вживають інші, більш радикальні заходи, зокрема, здійснюють перевірки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus