USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Купити долари за низьким курсом зможуть далеко не всі

29 Січня 2014 15:21
Українські банкіри озвучили курс долара до кінця тижня, - повідомляють «Вести».

Нацбанк у вівторок продовжив грати на зниження безготівкового курсу долара: другий день поспіль він продавав валюту по 8,4 гривні за долар, щоправда, вже в менших обсягах - не 50%, а 40% від того, що запитували банки, - йдеться у повідомленні.

Вартість американської валюти на міжбанку відкотилася з 8,7 гривні за долар до 8,53 гривні за долар, у середу банкіри пообіцяли опустити і готівковий курс. Про це заявив головний економіст казначейства "Банку Нацкредит" Володимир Фенюк.

Зі слів банкірів, ця тенденції триватиме до кінця тижня (найбільш ймовірний курс - 8,4), а ось подальший розвиток подій залежить від політичної ситуації в країні і отримання російського кредиту в 2 мільярди доларів.

Щоправда, купити долари за низьким курсом зможуть далеко не всі. Неофіційно фінансисти кажуть, що не продають у касах те, що купили на міжбанку (це зараз невигідно їм через різницю, що виникла між готівковим і безготівковим курсом). Населенню відпускають тільки ту валюту, яку в цей же день придбали у інших клієнтів.

У середу банкіри прогнозують подальше здешевлення долара. Якщо НБУ продовжить продавати його за 8,4 гривні за долар то безготівковий курс повинен опуститися до 8,42-8,48 гривні за долар. Правда, для інших галузей це все ще високий курс. "Якщо він зафіксується в районі 8,5 грн/$, то в Україні подорожчає бензин А95 на 5%. Тобто як мінімум до 11,5 гривні. Адже 60% в ціні палива становить вартість імпортної нафти, що номінована в доларах", - говорить директор Інституту енергодосліджень Дмитро Марунич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus