USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

ЛуАЗ не робитиме 200 автобусів у збиток

20 Листопада 2009 12:29
Голова обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк зауважив, що на ЛуАЗі зроблять близько 70 автобусів, а не 200, на які Луцький автомобільний завод отримав замовлення від Кабміну. Про це 20 листопада йшлося під час прес-конференції голови Волиньради.
Голова волинської «Батьківщини» Анатолій Грицюк розповів, що розмовляв на цю тему із генеральним директором ЛуАЗу Володимиром Гунчиком і останній зауважив, що підприємство зробить автобусів із 70, мовляв, «у збиток ніхто працювати не буде». Грицюк також нагадав, що із цих автобусів Волинь має отримає 9 шкільних.
Нагадаємо, що вчора Секретаріат Президента оприлюднив інформацію про те, що уряд визначив закупівельну ціну автобусів у розмірі 200 тисяч гривень. «А ось в Україні діє три виробники автобусів. Зокрема ТД «Богдан» (ДП «Автоскладальний завод №1» (м.Луцьк) і ДП «Автоскладальний завод №2» (м.Черкаси) ВАТ «Луцький автомобільний завод») наразі випускається шкільний автобус (модель А-301-72\"(Е-2)\") вартістю 350 тис грн. Корпорація «Еталон» (заводи в Київській області і м.Чернігові), ТОВ «АнтоРус» (м.Херсон) виробляють шкільні автобуси, вартість яких залежно від комплектації та розміру партії складає 230-270 тис. гривень. Тобто Уряд наперед заклав ціну шкільного автобусу, яка не може бути запропонована виробникам. Відповідно, в будь-якому випадку за передбачені за бюджетною програмою 150 млн. грн. закупити 750 автобусів шкільних автобусів буде неможливо», - читаємо на сайті Секретаріату Президента.
Голова Волиньради Анатолій Грицюк зауважив, що собівартість одного з «Богданів» складає близько 300 тисяч гривень. Додамо, що коментувати заяву Секретаріату Президента Грицюк не взявся. Також він зазначив, що говорити за раду директорів ЛуАЗу він не буде.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Хм Показати IP 20 Листопада 2009 12:54
От вам і Юля! От вам і обіцянки! Обломіться!
Vetal Показати IP 20 Листопада 2009 14:02
віддадуть автобуси ті що на складах стоять. Юля як завжди наобіцяла...
користувач Показати IP 20 Листопада 2009 14:19
З таким керівництвом як на нашому автозаводі можливо випускати тільки підводи для коней а особливо директор по виробництву. Тому що він сам конь а вірніше олень.
Автомобіліст Показати IP 20 Листопада 2009 15:01
Корпорація Богдан виграла тендер на право виробництва шкільних автобусів і знала умови тендеру, серед яких і була ціна автобуса. Всі хто приймав участь у тендері теж були ознайомлені з вартісю автобусів, яку запропонував уряд. Так що все як домовились. Корпорації сьогодні вигідно продати 70 автобусів по запропонованій ціні - і раді Бога. А решту 130 автобусів зроблять і продадуть інші. Справа добровільна. А те що уряд не переплачує за автобуси і бореться за кожну бюджетну копійку, то що в цьому поганого?
seal Показати IP 21 Листопада 2009 10:45
Так і хочеться спитати - якого ж милого брали участь в тендері? Щось я ніяк не зрозумію. То плакали, що немає цього замовлення, а тепер вже й не раді, що воно є. Нашому Івану - все не по карману. І так зле, і так недобре.
Юка Показати IP 21 Листопада 2009 15:35
До Автомобіліста: економний уряд, нічого не скажеш. спочату заварить кашу, наобіцяє, а іншим потім розхльобуйся з проблемами
Dmytro Показати IP 22 Листопада 2009 00:22
ось тепер точно не розумію, або уряд або ЛуАЗ щось не договорюють, просто в такому випадку взагалі ніякої вигоди у в-цтві автобусів нема!
Ромашка Показати IP 23 Листопада 2009 09:44
Беручи участь у тендері Ви знали умови.І отримавши замовлення,Вам це вже не вигідно.А винна ТИМОШЕНКО,а не керівництво заводу.ВОНА допомагала Вам,а ВИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus