USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани шукатимуть допомоги для армії в Німеччині і Польщі

1 Вересня 2014 16:16
Автопробіг Самооборони Волині під назвою «Допоможи Україні - захисти Європу» містами Польщі та Німеччини відбудеться з 8 по 13 вересня 2014 року. Зі слів організаторів дійства, головною метою акції є привернути увагу європейської спільноти до проблеми, пов’язаної з військовим вторгненням Росії в Україну.

Про це стало відомо під час прес-конференції Самооборони сьогодні, 1 вересня.

Як зазначили активісти, весь тягар війни не має нести на собі винятково Україна, оскільки ситуація може обернутись так, що під загрозою опиниться і мир у Європі. Разом з тим, самооборонівці спільно з волонтерами хочуть налагодити співпрацю з міжнародними організаціями для того, щоб отримати забезпечення та допомогу для постраждалих у ході військових дій.

Сприяють в організації пробігу Луцька міська рада, Волинська облрада, Генеральне Консульство Республіки Польща у Луцьку, спілка «Мости в Україну» тощо.

У автопробіг планують відправити 3-4 машини з активістами. Маршрут пролягатиме містами Польщі та Німеччини: почнеться у Замості та закінчиться у Жешуві. Серед інших, відвідають Люблін, Варшаву, Берлін, Дрезден, Краків тощо. В кожному з міст, які відвідають волонтери, організують круглі столи з місцевими жителями та представниками влади і будуть збирати кошти на центральних площах міста на допомогу тим, хто постраждав від війни.

Як зазначив координатор автопробігу у Польщі Юрій Моклиця, не менш важливою є і інформаційна складова дійства. З його слів, Європою шириться профашистська пропаганда, спрямована на викривлення реальної ситуації в Україні.
Зі слів координатора автопробігу у Німеччині Богдана Климчука, волонтери ставлять собі за ціль налагодити співпрацю з місцевими волонтерами для того, щоб надавати допомогу українцям.
Активісти стверджують, що дискусії щодо доцільності організації пробігу не є доречними. Мовляв, закиди тих, хто рекомендують використати кошти спрямовані на його організацію для допомоги українській армії, є зайвими. Оскільки пальне (а це основна витратна частина дійства) надають спонсори, а місцеві громади вже звернулись з пропозицією надати волонтерам місце для ночівлі та харчування. Разом з тим, у кожному з міст планують зібрати від 100 до 500 євро на допомогу українцям.

Організатори автопробігу наголошують, що вони не є представниками влади чи політичних сил, а тому спілкуватимуться з жителями Польщі та Німеччини від імені простих людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ІМХО Показати IP 1 Вересня 2014 17:26
Ото то вже папіросів повивозять в Європу. =)
2222 до ІМХО Показати IP 1 Вересня 2014 21:56
придурок
ІМХО до 2222 Показати IP 1 Вересня 2014 23:22
Хіба ти, бо жартів не розумієш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus