USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани переплачують за непотрібні послуги. ФОТО

20 Листопада 2013 13:49
З лучан стягують необґрунтовано високі плати за надання супутніх адміністративним послуг. Нерідко вони є видуманими, або взагалі непотрібними.

Про це стало відомо під час засідання «круглого столу» Волинського обласного відділення Антимонопольного комітету України на тему «Надання супутніх адміністративним послуг і дотримання конкуренційного законодавства України».
Як зазначив голова відділення Віктор Гупало, за 10 місяців поточного року здійснили 329 заходів, серед яких - виїзні перевірки, розпочаті справи, внесення рекомендацій тощо.

У результаті виявили чимало проблем у сфері надання платних адміністративних послуг. Головною серед них є відсутність єдиного державного реєстру, в якому був би чітко вказаний перелік цих послуг. Тому що сьогодні певні організації, зловживаючи своїм монопольним становищем, часто встановлюють зависокі тарифи, а також призначають плату за певні послуги, які мали б бути безкоштовними.

З початку року до жовтня 2013 року Волинське територіальне відділення АМКУ провело 22 перевірки державних органів, органів самоврядування та підприємств, які надають адміністративні, супутні їм і інші платні послуги. У результаті цієї роботи працівники територіального відділення виявили 41 порушення, серед яких - встановлення плати за послугу у випадках, які не є передбачені законодавством, необґрунтовані витрати, внесені в розрахунок плати за послугу, нав’язування непотрібних платних послуг, тощо.

Серед порушників – ВФ державне підприємство МВС України «Інформ – Ресурси», яке зловживало монопольним становищем на ринку послуг з утримання авто на спецмайданчиках. Під час перевірки його працівники так і не змогли обґрунтувати плату у 150 гривень за добу.

Це стосується і платної процедури надання комп’ютерних послуг, яку надавала та ж організація. Установа взагалі не мала калькуляції на цю послугу, тому пояснити, за що люди платять по 24 гривні в «Інформ – Ресурсі» теж не змогли.
Як зазначив керівник Територіального відділення Антимонопольного комітету України, працювати ще є над чим, тому у 2014 році також будуть проводитись перевірки на ринках супутніх адміністративним послуг.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 20 Листопада 2013 17:21
Виявили факт, прокукурікали для звіту про якусь роботу, а Інформ ресурси як брали кошти за незаконі послуги так і далі буруть. Кому потрібен такий антимонопольний комітет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus