USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Лучани та чехи сконструювали нову модель тролейбуса

31 Травня 2010 12:43
Луцькі автомобілебудівники матимуть спільне виробництво з чехами - корпорація «Богдан» домовилася з чеською компанією «Cegelec» про створення спільного підприємства з виробництва 12-метрових тролейбусів.

Про це заявив віце-президент корпорації «Богдан» Володимир Гунчик газеті «КоммерсантЪ-Украина».

«Модель називатиметься «Cegelec T701AC». «Богдан» поставляє корпус, «Cegelec» - двигун, управління тягловим приводом, токоз'ємники і пневмосистему»,- розповів комерційний директор фірми «Kvazar Plus», яка є торговим представником «Сegelec» в Україні Ярослав Кармеліта.

За його словами, зараз модель проходить випробування в міністерстві транспорту Чехії, яке повинно завершитися у вересні. У 2011 році СП планує випустити 50-70 тролейбусів.

Спільний проект з «Cegelec» орієнтований на такі ринки, як Словенія, Болгарія, Угорщина і країни Балтії.

За словами Кармеліти, 10 червня компанії проведуть презентацію для представників цих країн.

«У Чехії ринок конкурентний - там є «Skoda». У Західну Європу пробитися теж складно. Ми розраховуємо зайняти нішу за рахунок нижчої ціни»,- говорить він.

"Нова модель коштуватиме 270-280 тисяч євро, тоді як аналогічна продукція в ЄС - 300-400 тисяч євро", - додав Кармеліта.

Ринок продажу тролейбусів в ЄС складає до 300 одиниць на рік на суму близько 50 млн євро, заявив директор Центру політичного і економічного аналізу Олександр Кава.

«Виходячи із заявлених планів, «Сegelec» і «Богдан» розраховують на частку до 20% вже наступного року. Їм доведеться конкурувати з такими сильними підприємствами, як Solaris, Skoda - Elektric і МАЗ»,- відмітив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus