USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк матиме власну стратегію енергетичного розвитку

6 Травня 2010 12:46
У Луцьку з’явиться концепція муніципальної енергетичної стратегії - проте без задекларованих фраз, відірваних від реальності дій.

Про енергетичну стратегію членам Луцького виконкому розповіла начальник відділу із енергозбереження Оксана Карпук.

Луцький міський виконавчий комітет своїм рішенням підтримав впровадження концепції муніципальної енергетичної стратегії. Мер викинув із тексту рішення «красиві слова» про поліпшення свідомості лучан.

«У проекті рішення – одні загальні фрази, причому такі цікаві: «усвідомлення позитивної дії енергозбереження на екології». А по-простому не могли написати?», - поцікавився луцький міський голова Богдан Шиба.

«Якби ви писали наукову роботу, а ми були би атестаційною комісією - ваша розповідь би підійшла. Але це не план і не конкретні завдання. Я пропоную допрацювати проект рішення і, якщо писати «перерозподіл фінансів», то конкретно. Також потрібно запропонувати власну схему плану дій», - сказав заступник міського голови Микола Іванюк.

Члени міськвиконкому викинули перший пункт підготовленого рішення із «красивими фразами». Відділ із енергозбереження до 1 січня 2011 року має винести на розгляд сесії Луцькради муніципальну енергетичну стратегію.

Міський голова зауважив, що провадження альтернативних джерел енергії нині не на часі. Мовляв, потрібно займатися утепленням будинків, реконструкцією мереж і заміною обладнання на сучасне та ефективне.

Перший заступник міського голови Лариса Соколовська зауважила, що про енергозбереження у Луцькраді почали говорити із 2006 року. Тоді цим у міській раді займалася лише одна людина.

«Слухаючи це, складається враження, що енергоменеджментом тільки почали займатися. Хотілося би почути, що вдалося зробити за ці чотири роки, конкретні факти, аналіз», - сказала Лариса Соколовська.

Оксана Карпук зауважила, що «цифри є», мовляв, вони будуть викладені наприкінці року в тексті стратегії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
NFK Показати IP 6 Травня 2010 12:54
а чого вони дивуються - вони, що тільки обрані на посаду або літали десь до цього часу у міжпланетному просторі. Ці запитання треба задавати Гоцалюку і Шибі, які відповідають за напрямок і місто в цілому. Клоуни.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus