USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька казна поповнилася на 14 мільйонів за сплату оренди землі

25 Жовтня 2013 13:00
Підприємства та фірми Луцька сплатили 14 мільйонів гривень орендної плати за землю, повідомили у прес-службі Луцької ОДПІ.

Це половина від усіх надходжень плати за землю від юридичних осіб протягом дев’яти місяців 2013 року. Про це на оперативній нараді у Луцькій міській раді повідомила начальник Луцької ОДПІ Світлана Савчук.

Як свідчить аналітика, у Луцьку серед юридичних осіб кількість платників орендної плати за землю вдвічі менша від кількості платників земельного податку. «Однак, зважаючи на визначені законом суми до сплати від підприємств та фірм, що орендують земельні ділянки чи мають їх у користуванні, надходження могли б бути більшими»,- зазначила Світлана Савчук.

«Цього року за рахунок нових платників надходження орендної плати за землю збільшилося на 0,3 мільйона гривень. Разом із тим, юридичні особи нарахували до сплати у 2013 році 18,6 мільйона гривень земельного податку та 19,5 мільйона гривень орендної плати за землю», – зазначила Савчук.

Щоб ліквідувати заборгованість з орендної плати за землю юридичних осіб в сумі 1,6 мільйона гривень, фахівці Луцької ОДПІ вживають заходи примусового впливу у межах чинного законодавства – від позапланових перевірок до опису майна боржників і стягнення податкового боргу в судовому порядку.
Довідка
:
У Луцьку платниками земельного податку зареєстровані 627 юридичних осіб та 297 підприємств та фірм – платники орендної плати за землю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus