USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцькраді нарікають на нестачу інформації про орендарів-боржників

28 Липня 2016 12:46
Під час розгляду питань про продовження термінів оренди земельних ділянок депутатам не завжди повідомляють, чи орендар є боржником.

Про це йшлося під час 11-ї сесії Луцької міської ради 27 липня.

У рамках обговорення інформації про виконання бюджету міста у першому півріччі депутат Сергій Була поцікавився, скільки юридичних осіб у місті не сплачують земельний податок. Він відзначив, що під час голосування за рішення щодо продовження термінів оренди земельних ділянок депутати не знають, чи сплачує податки те чи інше підприємство.

Начальник Луцької ОДПІ Світлана Сава відповіла, що загальний борг із сплати земельного податку становить 43,7 мільйона гривень, водночас, з її слів, міськрада не ухвалює жодного рішення про надання землі в оренду без листа з ОДПІ про сплату боргу.

Міський голова Микола Романюк запевнив, що перед кожною сесією надсилають запити податківцям і отримують необхідну інформацію.

На це Сергій Була зауважив, що структура з Києва, яка не сплачувала податків, отримала рішення про продовження договору оренди ділянки у районі залізничного вокзалу. Депутатам під час засідання бюджетної комісії директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова тоді відповідала, що не має інформації про те, чи є це підприємство боржником.

Цьогоріч надходження від земельного податку у першому півріччі виконали на 120% (43 мільйони гривень). До кінця року планують отримати 75 мільйонів гривень надходжень від сплати земельного податку. Понад 2 мільйони гривень становить резерв – робота податківців з боржниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 28 Липня 2016 14:20
А Алфьоров платить оренду за землю під авторинком ? Не платить більше 5 років. Боргує бюджету більше 3 млн. грн. Та всім пофіг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus