USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцьке авіапідприємство» може припинити існування

23 Березня 2017 11:11
Збиткове ПАТ «Луцьке авіапідприємство» планують перетворити на товариство з додатковою відповідальністю. У міськраді хочуть зберегти свої 30% акцій та заблокувати процес перетворення товариства.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань комунального майна та приватизації 23 березня.

Як повідомила начальник відділу управління майном комунальної власності міськради Алла Грабко, 24 квітня заплановані збори ПАТ «Луцьке авіапідприємство», тому важливо обговорити делегування повноважень представника міськради на зборах. Статутний капітал товариства становить 2,84 мільйона гривень, випущено 11,362 мільйона акцій. Міська рада є власником 30,08% або 3,418 мільйона акцій загальною вартістю 854 тисячі гривень.

Під час запланованих зборів йтиметься про припинення роботи товариства шляхом перетворення ПАТ «Луцьке авіапідприємство» на товариство з додатковою відповідальністю «Луцьке агропідприємство». Представник міськради на загальних зборах може дати згоду на перетворення і таким чином місто стане власником аналогічної частки статутного капіталу, або проголосувати проти чи утриматися – тоді міськраді виплатять вартість акцій за ринковою ціною.

Зі слів посадовця, існує також третій варіант - оскільки міськрада володіє 30% акцій, її представник може, відповідно до закону, блокувати це рішення (для зміни типу товариства потрібно три чверті зареєстрованих на загальних зборах голосів). Алла Грабко наголосила, що власник товариства з додатковою відповідальністю відповідає також своїм майном, тож у разі чого кошти можуть вираховувати з міського бюджету. «Луцьке авіапідприємство», з її слів, завжди було збитковим і зараз теж має збитки, тому позиція відділу полягає в відмові від перетворення ПАТ на товариство з додатковою відповідальністю та збереженню статусу кво. Втім, під час найближчої сесії депутати можуть ухвалити рішення про вихід з числа акціонерів та отримання коштів за акції.

Член комісії Олександр Козлюк закликав підтримати позицію відділу та лишити 30% акцій товариства.

Члени комісії рекомендували підтримати позицію відділу управління комунальним майном щодо цього питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вован Показати IP 23 Березня 2017 13:06
Аххха,авіа підприемство, на агропідприемство,як в Біблії перекуемо мечі на рала.Ще ВСУ на щось перетворіть .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus