USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі чиновники не помічають зміни законодавства?

27 Лютого 2015 09:45
Працівники Луцької міської ради виконують зміни до чинного законодавства із значним запізненням. Таку заяву зробив депутат міської ради Богдан Шиба під час першого пленарного засідання 71 чергової сесії міської ради 25 лютого.

Власне, така заява прозвучала під час розгляду проекту рішення Про звіт міського голови щодо здійснення державної регуляторної політики виконавчими органами в 2014 році. На думку депутата, чиновники міськради не завжди враховують зміни до законодавства.

Наприклад, у 2013 році набув чинності Закон України про запобігання і боротьбу з корупцією, яким заборонено посадовим особам отримувати безкоштовно будь-які послуги від будь-яких підприємств. І це мають відслідковувати відповідні служби.

Власне, під дію цієї норми підпадає, на думку Богдана Шиби, ситуація з автомобілем, який міський голова Микола Романюк начебто отримав в оренду від структури, близької до групи «Континіум».

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКИМ АВТО І ЗА ЧИЇ КОШТИ КОРИСТУЄТЬСЯ ДЛЯ СЛУЖБОВИХ ЦІЛЕЙ МЕР ЛУЦЬКА

Нагадаємо, під час звітування щодо роботи у 2014 році, міський голова не став давати пояснень на запитання депутата міськради, члена депутатської групи «Новий Луцьк» Ігоря Поліщука про автомобіль. Очільник міста назвав цю інформацію «здогадками» та запевнив, що не має особистого автомобіля, а в оренду автівки брав і попередній міський голова (вочевидь він мав на увазі Богдана Шибу). Богдан Шиба підтвердив, що орендованим автомобілем він, свого часу, користувався, однак, на той час це не суперечило чинному законодавству.

Подібна історія, як луцькі чиновники «не помітили» зміни до законодавства і з ситуацією, яка виникла з ПП «Реммеблі» щодо зменшення пайової участі в розвиток інфраструктуру міста.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, підприємство, яке будувало ТРЦ «Порт Сіті», згідно із законом, було зобов’язане сплатити власну частку у розвиток інфраструктури міста. Зауважимо також, що своєрідним вкладом у інфраструктуру міста мав бути підземний перехід біля торгового центру. Однак переходу як не було, так і немає, а місто наразі залишилось ні з чим. Щоправда, нині триває обговорення варіантів, яким він може бути.

Натомість ПП «Реммеблі» звернулося з проханням зменшити пайову участь. Згідно із Договором пайової участі, підприємство зобов’язали сплатити 6 мільйонів 26 тисяч 870 гривень до міського бюджету, однак, ПП «Реммеблі» намагалося сторгуватись із міською владою на 3 мільйони 926 тисяч 813 гривень, тобто «збити» суму обов’язкового внеску. Як аргумент підприємці зазначили придбання насосу за 135 тисяч, водопровід – 92 тисячі 476, будівництво автомобільної дороги на вулиці Сухомлинського – 941 тисяча тощо. Не оминули увагою й розмітку дороги на Карпенка-Карого та відновлення тротуарного покриття.

Загалом, зі слів винахідливих підприємців, загальна вартість усіх збудованих фірмою інженерних мереж та об’єктів інженерної інфраструктури становить 2 мільйони 100 тисяч 57 гривень. На цю суму депутати зменшили підприємству пайову участь під час однієї з сесій.

До слова, договір про пайову участь у розвиток інфраструктури міста укладено міською радою з ПП «Реммеблі» лише після початку прокуратурою Луцька досудового розслідування.

Однак, зі слів Богдана Шиби, зміни до Закону про регулювання містобудівної діяльності набрали чинності в 2013 році. Згідно з ними, виконані роботи з енергозабезпечення, газо- і водопостачання заборонено враховувати як внесок у розвиток інфраструктури міста. Та в середині 2014 року все одно виконавчі органи міської ради подавали на розгляд сесії проекти рішень, які напряму суперечили законодавству, де були враховані згадані роботи.

«Виконавчі органи міськради реагують на зміни до законодавства з запізненням приблизно на 2 роки», - резюмував депутат в своєму виступі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus