USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати - проти незаконних орендарів

30 Січня 2014 12:37
У Луцьку вже вдруге депутати розглядали питання про затвердження Порядку визначення та відшкодування міськраді збитків, завданих внаслідок використання земельних ділянок комунальної власності без правовстановчих документів. Розгляд відбувся під час засідання сесії міськради вчора, 29 січня.

Це питання розглядалося минулої сесії, яка відбулася 25 грудня торік. Тоді цей порядок не набрав необхідної кількості голосів, хоча голосування відбулося без обговорення.

Нагадаємо, майже півсотні орендарів користуються міською землею без правовстановлюючих документів. Через це бюджет міста несе чималі збитки. Чимало орендарів свідомо затягують з оформленням документів на оренду землі. Міський бюджет несе збитки в декілька сотень тисяч, а можливо й у декілька мільйонів гривень. Інформацію про майже півсотні таких орендарів до міськради надіслали податківці.

Зі слів начальника управління земельних ресурсів міськради Сергія Шабали, згаданий вище Порядок пропонується для того, аби усунути недоліки у законодавстві.

На думку депутата Богдана Шиби, міськрада не вправі приймати подібні рішення. Адже в Україні немає жодних нормативних документів, які б регулювали цей Порядок відшкодування.

«Земля може використовуватися на підставі закону або бути самовільно захоплена. За самовільне захоплення законом передбачена відповідальність. Кабмін має ухвалити відповідну постанову. Це вже «груповуха» (злочин, вчинений групою осіб - ред.). Міська рада не вправі приймати такі рішення і перебирати на себе функції держави», - вважає він.

Депутатів не переконали й аргументи, що цей Порядок регулює відшкодування збитків, а не визначає штраф за самовільне чи незаконне користування. Мовляв, закон дозволяє регулювати ці питання на місцевому рівні.

Після тривалого обговорення депутати не підтримали рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus