USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати проти підвищення цін за проїзд у маршрутках

8 Лютого 2017 18:43
Подорожчання вартості проїзду у міських маршрутках є наслідком майбутнього збільшення ціни на паливо. Це – чи найголовніший аргумент луцьких перевізників, який вони навели під час засідання робочої групи міськради щодо підвищення цін на проїзд, яка відбулася сьогодні, 8 лютого.

Як відомо, підприємці відстоюють ціну квитка у 5 гривень з пасажира. Вони переконують, що через кілька тижнів вартість палива виросте до 23 гривень та заявляють, що в таких містах як Київ та Тернопіль вартість проїзду вже підняли, тож Луцьк – на черзі. Щоправда, до прикладу, у Тернополі ціна зросла на 1, а не 2 гривні.

Про це повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«В день на маршрут № 12 потрібно 90 літрів дизельного палива. А це більше 2 тисяч гривень», – переконує директор ТОВ ВТП «Санрайз» ЛТД Юрій Девіцький.

Щоправда, скільки пасажирів за день перевозить одна маршрутка перевізники не знають. Мовляв, через те, що люди не беруть у водіїв квитки на проїзд, вони не можуть облікувати кількість пасажирів.

Депутат Луцьміськкради від фракції політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Борис Смаль переконаний: саме водії автобусів не зацікавлені в тому, аби пасажири отримували квитки за проїзд. Адже, за словами депутатів, з усієї суми, яка збирається за день на маршруті, до 25% забирає сам водій автотранспортного засобу.
«Самостійно взяти квитки має можливість лише 10% пасажирів, які зайшли в маршрутку на передні двері. Ті, хто зайшов на задні двері, та ще й в годину пік ніяк, не можуть взяти квиток. А водій його не передасть. Пропоную аби спочатку визначити, скільки людей користується маршрутками, а вже потім вирішувати, яку ціну встановлювати за проїзд», – каже депутат.

Депутат від «УКРОПу» Юлія Дацюк каже, що ціна бензину, яка для перевізників є головною у тарифі, постійно коливається, тому це не може бути визначальним аргументом для такого підвищення вартості. Крім того, багато питань викликає якість надання послуг з перевезення – вони стабільно на низькому рівні.

«Усі пояснення і мотиви перевізників абсолютно необґрунтовані. Не знаю причини, чому в інших містах підняли тариф, але ключовим показником для формування ціни на проїзд є кількість коштів, які платять пасажири. Проте перевізники цієї цифри не знають, так само як і не знають, скільки коштів собі в кишеню кладе водій. Витрати на один кілометр, на пальне, зарплату, адміністративні витрати – однакова в усіх містах. Коли ми виявимо всі ці показники, зможемо об’єктивно виявити наскільки виправданим є підняття ціни», – підсумовує депутат Борис Смаль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
дідо Показати IP 8 Лютого 2017 18:48
Популісти докеруються , що маршруток нормальних не буде.Квиток має бути 10 грн.
Анонім до дідо Показати IP 8 Лютого 2017 20:57
Якшо не вважаєте себе популістом та щоб зняти питання, пропоную аргументувати наведену цифру чіткими розрахунками
Лучанин до Анонім Показати IP 8 Лютого 2017 21:30
Цей дідо хворий на голову латентний фашист
Тим до дідо Показати IP 8 Лютого 2017 21:37
коментар було видалено
Кавун до дідо Показати IP 9 Лютого 2017 01:52
Дідо знову втік з дурки
007 Показати IP 8 Лютого 2017 18:58
З перевізниками треба розмовляти з позиції договору з ними про надання відповідних послуг. Тому найближчими днями треба переглянути усі договори, якщо вони є в порядку їх вдосконалення. Якщо немає то укласти на основі врахування усіх нюансів надання послуг. А для цього потрібно залучити незалежних експертів. Вартість проїзду має відповідати собівартості справного авто + якість обслуговування + соціальний стан переважної кількості лучан.
дідо до 007 Показати IP 8 Лютого 2017 19:07
маршрутка -це не соціальний транспорт. Бідними повинні замйматися соціальні працівники, і в разі неохідності виділяти кошти на проїзд у ПРИВАТНИХ маршрутках..
Лучанин до дідо Показати IP 8 Лютого 2017 21:14
Абсолютно вірно що не соціальний! Тому треба заповнити маршрути звичайними рейсовими автобусами та тролейбусами, а при необхідності вводити маршрутки.
!!!!! Показати IP 8 Лютого 2017 19:21
Молодці Смаль і Данилюк. Поставили на місце беспредельщиків. Отаких і треба обирати в міську раду. Вони захищають інтереси членів громади.
дідо до !!!!! Показати IP 8 Лютого 2017 19:45
Нехай Смаль зменшить тарифи на перевозку товарів у своїй компанії. Ціна товарів була б для людей дешевше. Чому не знижує?
Лучанка Показати IP 8 Лютого 2017 19:42
Всі так за підвищення ціни,а яка якість??????????, водії можуть собі дозволити палити в салоні, розмовляти по телефону,це- нормально!!!!???????, можуть не зупинитися на зупинці , коли зупиняють, може стояти 5 хв, без причини біля Там-Тама та Цуму (хоча цілий салон людей), квитки є???, десь є!, зробіть нормальну якість, їздять відповідно по графіку і тільки тоді говоріть за підвищення!!!!!, не подобається не працюйте!!!!!
007 Показати IP 8 Лютого 2017 19:47
прочитавши дідо стає зрозумілим, що в Луцьку маршрутних таксі, тобто автобусів підвищеної комфортності має бути не більше 10% з огляду на матеріальне становище лучан. 90% маршрутів, особливо масового потоку пасажирів має залишитись громадському транспорту. Отже висновок. Перевізники укладають договір з міською радою за двома варіантами або транспортний засіб підвищеної комфортності і тоді вартість проїзду 10 і більше грн., або транспортний засіб громадського призначення, а це до кінця 2017 року не більше трьох грн. Відповідно дорогий транспорт має платити і більші податки і не возити стоячих пасажирів. і мати ідеально чисті провітрені салони і зупинятись на вимогу пасажира де зажадає. Громадський транспорт має рухатись суворо за графіком і не займатись перегонами.
***" Показати IP 8 Лютого 2017 20:05
Запчастини по долару 8 і 28.Різниця ремонту? А ви тільки рахуєте дизпаливо! Ремонт забирає будь-яке бажання працювати.В скорому часі і ті зламки перестануть іздити,що тоді? Катастрофа по селах вже почалась,
Анонім до ***" Показати IP 8 Лютого 2017 23:28
на "збиткових" сільських маршрутах чомусь міняють мерседеси-бички на богдани, які перевозять більше пасажирів
А5 Показати IP 8 Лютого 2017 20:23
Без попередніх аргументованих цифрових розрахунків у письмовому вигляді наданих перевізниками навіть мови не може бути про проведення засідання. Депутати ж витрачають час на безглузді дискусії з шантажистами про квитки та витрачені обєми пального. Все це нескладно і не витратно розрахувати за допомогою встановлення на запис протягом дня камери у салоні транспорту та подальшого комісійного вивчення у прискореному записі всіх цікавих даних: кількості пасажирів, кількості рейсів і т.д..Було б бажання це зробити.
Андрій Показати IP 8 Лютого 2017 20:44
Маршрутки поступово потрібно прибирати з вулиць міста, натомість постійно збільшувати кількість якісних тролейбусів. І ціна менша для пасажирів , і для екології краще.
Panas до Андрій Показати IP 8 Лютого 2017 21:40
Цілком згідний! тільки щоб пільговиків не було, а всім був платний проїзд!
Анонім до Panas Показати IP 8 Лютого 2017 23:29
при пенсії 5000 грн. пільги на проїзд можна скасувати
ааа Показати IP 8 Лютого 2017 20:56
йолоп ти дідо з малоі букви!!!
Іван Показати IP 8 Лютого 2017 20:59
Куплю велосипед, та перейматиму досвід голланців
ну-ну до Іван Показати IP 9 Лютого 2017 11:41
В голандців є кругом велосипедні доріжки...а в нас?
мудрим пасажирам Показати IP 8 Лютого 2017 21:09
залишилось небагато. СКОРО будете їздити на дупутатах.
Лучанин Показати IP 8 Лютого 2017 21:20
А між строк ніхто не читає? Виходить що всі рази підвищення цін на проїзд були необгрунтованими! Якщо ніхто не знає скільки пасажирів перевозить, то відповідно і не може розрахувати вартість проїзду (коефіцієнт де?), не можна правильно встановити маршрути через що в одні маршрутки влізти не можна, а інші порожні їздять. Має бути так: http://vgolos.com.ua/news/na_sumshchyni_pereviznyky_cherez_vlasnyy_strayk_zmenshyly_vartist_proizdu_v_marshrutkah_247199.html
+ Показати IP 8 Лютого 2017 22:12
Власники маршрутів добре орієнтуються у своїх витратах та доходах. В тому числі: приблизній (з незначним відхиленням) кількості перевезених пасажирів, сумах понесених затратах на запчастини і так далі. Озвучувати цифри із зрозумілих причин ніколи не будуть. Маючи неабияку жагу до збагачення та бачачи перед собою довірливих, готових слухати казки, затівають кампанії вимагання підвищення своїх прибутків.
Вася Показати IP 8 Лютого 2017 22:22
хочу метро
Даша Показати IP 8 Лютого 2017 22:43
Наші перевізники прекрасно знають кількість пасажирів. Їздять з водіями і рахують кількість пасажирів, кількість пільговиків.... На території таксопарку (звязківців), мають власних 2 заправки.. І беруть дизель не по риночних цінах.... На трьохповерхове приміщення: перший поверх занімають диспечера і автомеханіки.. Наступних 2 - це директори, власники... Ось і їм не вистачає грошей....то треба дерти з людей, які виживають, а не живуть ..
? Показати IP 8 Лютого 2017 22:53
Зменшіть кількість маршруток на окремих (центральних) маршрутах де транспорт дублює один одного,введіть перемінний графік руху(ранком,ввечері більше,вдень менше),введіть контроль за наявністтю квитків у пасажирів,Де є тролейбуси -маршруток повинно бути минімум....відразу зьявиться рентабільність,пропадуть балачки про підвищення цін.
Анонім Показати IP 8 Лютого 2017 23:34
введіть електронний білет, перейдіть на загальну систему оподаткування, а потім подасте свої розрахунки. а міськвиконком розробить чіткі графіки руху для забезпечення прибутковості маршруту і дотримання прав пасажирів
Валя Показати IP 9 Лютого 2017 09:30
Вчора їхала маршрутом №17 о 8.30 ранку на вул. Гордіюк нарахувала 42 пасажири. Скоротили маршрути, а людей забули повідомити? Проте тільки й мови про підвищення ціни за проїзд!
1 Показати IP 9 Лютого 2017 11:03
Паливо вони купують не по 21, а по 20 оптом, а може й ще дешевше. Нема жодних обгрунтованих причин підвищувати вартість.
555 до 1 Показати IP 9 Лютого 2017 11:54
оптом дизпаливо закуповують по 16-17 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus