USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Луцькій міськраді радять судитися з Кабміном через перевезення пільговиків

20 Грудня 2016 13:19
Звернутися з позовом до суду на Кабмін щодо компенсації проїзду пільговиків пропонують депутатам міськради. Водночас пропонують запровадити картку лучанина, що дозволятиме безплатний проїзд в тролейбусах лише пільговикам-лучанам.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 грудня.

Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова повідомила, що пропонують звільнити від сплати частини чистого прибутку Луцьке підприємство електротранспорту. Вона нагадала, що підприємство фінансують з міського бюджету і воно виплачує величезні борги. Враховуючи фінансовий стан підприємства, а також підняття тарифів на електроенергію вдвічі, його керівник звернувся з проханням про звільнення від сплати частини чистого прибутку, що становитиме до мільйона гривень на рік.

На це член комісії Сергій Була зауважив, що ЛПЕ є «пилососом, що висмоктує кошти з міського бюджету». Так, цьогоріч на підприємство витратили 30 мільйонів з міського бюджету.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що збільшилися не лише збитки, а й видатки підприємства. Так, держава у попередні роки компенсувала 50% вартості перевезення пільговиків (13-14 мільйонів гривень), а цьогоріч не компенсувала нічого. Окрім цього, для працівників ЛПЕ підвищили рівень зарплати.

Заробітна плата працівників підприємства загалом сягає 5-7 мільйонів, значно підвищилися витрати на електроенергію, а проїзд пільговиків компенсують з міського бюджету, тому загалом доводиться витрачати 30 мільйонів.

З його слів, одне з міст подало до суду на Кабмін через те, що держава не компенсовує проїзд пільговиків. Асоціація місцевого самоврядування підтримала цей позов. Отже, заступник міського голови пропонував, аби міськрада також подала до суду на Кабмін, ввести картку лучанина та розповсюдити її через департамент соціальної політки. Таким чином, безплатно за кошти міського бюджету зможуть їздити лише луцькі пільговики (наразі у тролейбусах їздять 20-30% пільговиків-нелучан).

Попри те, що члени комісії загалом скептично поставилися до ідеї впровадження валідаторів у тролейбусах міста, вони рекомендували підтримати звернення про звільнення від сплати ЛПЕ частини чистого прибутку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
хайнц Показати IP 20 Грудня 2016 13:47
ліквідуйте пільги на проїзд
Окс Показати IP 20 Грудня 2016 17:07
В ЛПЕ не має адекватного менеджера. Поробили начальниками людей без освіти, які суто просиджують свій робочий день і отримують 7-9 тис. грн. зарплати. Кондукторів та водіїв не хватає, але жоден начальник не хоче попробувати попрацювати кондуктором, зате добре вміють обсирати, що кондуктори крадуть. Та ви подивіться в чому ходить той кондуктор, а в чому адміністрація. Основна частина водіїв працює по 12 год в день., а в грудні майже без вихідних і отримують зарплату 4-5,5 тис. грн. Люди, та ви уявіть тільки при таких погодніх умовах день в день по 12 год. та ще й під напругою.
А що Показати IP 20 Грудня 2016 17:47
пільговики нелучани гірші за пільговиків лучан. З якого бюджету за них заплатять? Чи для них буде проізд тільки в маршрутках?
прохожий Показати IP 21 Грудня 2016 11:36
Влада,бачите,критично віднеслась до встановлення в транспорті валідаторів. Це що значить, що вона проти обліку доходів?Значить,по моєму розумінню,у владі є люди,які мають пряме і не пряме відношення до транспорту і набивають гаманець. А по просту пасуться,як скотина на міському транспорті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus