USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькрада «відмовилася» від пам’ятки національного значення

25 Червня 2014 16:32
Будинок у Луцьку, який збудований у 1647-му році на вулиці Кондзелевича, 5, «тріщить по швах». Умови для прожиття людей антисанітарні й загрожують здоров’ю мешканців.

Під час 61-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 25-го червня, винесли проект рішення «Про обстеження стану житлового будинку на вулиці Кондзелевича, 5 у Луцьку та розробку кошторису видатків, необхідних для проведення капітальних робіт по ремонту будинку, або придбання житла для переселення мешканців будинку».

На важливості ухвалення цього рішення наголосив депутат Андрій Буй.

«Постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту робила там виїзне засідання. Там жахливі умови для життя людей, які загрожують їхньому здоров’ю. Ми були на місці, все бачили. Треба допомогти мешканцям», - наголошує Андрій Буй.

Йому заперечив депутат Богдан Шиба.

«Оскільки це пам’ятка національного значення, то треба щоб роботи по тому будинку велися за кошти з державного бюджету. І взагалі, ми там нічого не зможемо робити, для реконструкції треба мати спеціальні дозволи й фахівців», - говорить Богдан Шиба.

Нагадаємо, Інформаційне Агентство Волинські Новини повідомляло, що проблемне приміщення – є архітектурною пам'яткою національного значення. За адресою Кондзелевича, 5 живе 10 сімей, в яких 4 - неповнолітні діти, зокрема немовлята. Мешканці бідкаються, що через грибок й високу вологу діти постійно хворіють на легеневі, бронхіальні хвороби. Писати скарги й прохання допомогти лучани почали з 2008-го року.

Своїми голосами депутати не підтримали пропонований проект рішення.

Байдужість більшості обранців громади подивувала депутата Ігоря Поліщука. У коментарі ІА Волинські Новини він наголосив, що члени депутатської групи «Новий Луцьк» надалі будуть працювати над тим, аби допомогти мешканцям аварійного будинку.

«Ми це питання обов’язково винесемо на наступну сесію», - запевнив Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучани Показати IP 25 Червня 2014 16:49
Але потім ті депутати, які не підтримали ремонт, будуть верещати, що вони за народ. Продажні брехуни!
белое крыло Показати IP 25 Червня 2014 17:00
А почему Шиба-еще на в штраф-бате.Вперед п*здол*з ..на фронт........а в п*ськи заглядывать.Там тебе не сауна.быстро поймешь что к чему.
Народна довіра Показати IP 25 Червня 2014 17:47
Будинок офіцерів -колишній польський Земельний банк -майжє зруйнований !
Вася Показати IP 26 Червня 2014 09:59
Пластикові вікна поставили от і проблеми почалися з грибком

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus