USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Луцьктепло» вимагає повернути майже 45 тисяч заборгованості

8 Липня 2013 19:00
Справу за позовом прокурора Луцька в інтересах держави та територіальної громади міста в особі міської ради, яка є власником державного комунального підприємства «Луцьктепло» до ТзОВ «М.Ж.К» розглянули сьогодні, 8-ого липня, в Господарському суді Волинської області, - повідомляє «Під прицілом».

Так, позивач хоче через суд стягнути з ТзОВ «М.Ж.К.» на користь ДКП «Луцьктепло» 44 607 гривень, з яких 22 019 гривень – заборгованість по оплаті послуг за теплопостачання, 22 019 гривень – пені, 54 гривні – інфляційної суми та 513 гривень – 3% річних.

Однак на призначене перше судове засідання відповідач не з’явився, від нього надійшло клопотання, в якому він просить відкласти слухання справи через те, що представник товариства знаходиться у відпустці.
Відтак, слухання перенесли.

На сьогоднішньому засіданні представник ДКП «Луцьктепло» подав клопотання про зменшення позовних вимог. Зокрема, відповідач сплатив основну суму боргу в розмірі 22 019 гривень, на які й позивач зменшує суму своїх позовні вимоги. Що ж стосується нарахованих штрафних санкцій, то їх позивач все ж вимагає сплатити.

Своєю чергою, ТзОВ «М.Ж.К.» просить суд зменшити штрафні санкції на 99%.

Так, представник товариства-відповідача бідкався, що наразі їм боргує населення за послуги понад 1,5 мільйона гривень. Окрім того, будинки, які у них на балансі - зношені, а витрати на їхнє обслуговував - перевищені. Тож, він просить зменшити штрафні санкції.

Проте, як кажуть позивачі, ДКП «Луцьктепло» несе не менші збитки. Підприємству боргують мешканці Луцька близько п’яти мільйонів гривень, а за природний газ комунальне підприємство боргує понад 20 мільйонів.

Тож, суд вирішив позов задовольнити частково та стягнути з ТзОВ «М.Ж.К.» на користь ДКП «Луцьктепло» 11 572 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus