USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьку фірму оштрафували за нелегальну працю касирів

12 Травня 2011 09:18
Податківці виявили порушення при оплаті праці касирів в торгівельній мережі Луцька

Згідно з офіційною звітністю, касири двох торгівельних закладів Луцька, що належать одній фірмі, працювали лише по 4 години в день. Порівнюючи фіскальні звітні чеки касових апаратів, податківці виявили суттєві порушення законодавства при оплаті праці в цих продуктових магазинах, - повідомили 12 травня в ДПА України у Волинській області.

Як свідчать заяви при працевлаштуванні на роботу в торгівельні заклади місцевого ТзОВ, лучанки погоджувалися отримувати половину посадового окладу за свою роботу. Втім, працювали жінки довше - зафіксований на касових чеках час роботи торгівельних закладів вказував на щонайменше семигодинний щоденний робочий графік кожного із касирів.

Хоча, за вимогами закону, і оплата праці повинна бути принаймні не менше встановленого законодавством мінімуму та відповідати затвердженим розмірам посадового окладу в ТзОВ, – кажуть податківці.

Однак на фірмі в табелях робочого часу щодня вносилися дані про 4 години робочого часу кожного із касирів.

Звісно ж, сплата податків зі значно зменшеного таким чином фондом оплати праці не відповідала реаліям. Спростувань для заперечення факту семигодинного робочого дня касирів у керівництва фірми не знайшлося.

Податківці порахували, що фонд заробітної плати касирів двох магазинів мав би перевищувати 70 тисяч гривень і під час перевірки донарахували підприємству більше 5 тисяч гривень до сплати податку з доходів фізичних осіб та майже 6,5 тисяч гривень штрафу за порушення податкового законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus