USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьким педагогам не вистачить грошей на зарплати в кінці року?

30 Квітня 2014 17:19
Вчителям і бібліотекарям Луцька повернули надбавки за престижність професії, втім, це призведе до того, що в грудні фонд оплати праці вичерпається. Педагогам не вистачить зарплат за 10 днів наприкінці року, а по працівникам культури дефіцит складатиме півмісяця.

Депутати Луцькради ухвалили проект рішення «Про внесення змін до рішення міської ради від 07.02.2014 № 53/3 «Про бюджет міста Луцька на 2014 рік».

Згідно з ним, не заберуть у педагогів надбавку до зарплати 20%, а також у бібліотекарів - 50% надбавки за престижність професії.


«На попередній сесії депутати прийняли рішення про скасування таких надбавок, це дало б економію майже 6 мільйонів гривень й на зарплати вистачило б грошей. Виконком вчора повернув надбавки. Цих грошей не вистачить до кінця року на повну виплату зарплат, ми це декларуємо», - говорить начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Між депутатами виникла суперечка щодо «урізання» надбавок педагогам і бібліотекарям.

Міський голова наголосив, що це була необхідна вимога Верховної Ради й Кабміну України.

«До того ж, ми мали заплатити мільйон гривень організації, яка прибирала місто, адже казначейство заблокувало наші рахунки», - заявив Микола Романюк.

Втім, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук запевнив, що гроші на зарплати знайдуть.

«Ми віднайдемо потрібні гроші, щоб були виконані законні права людей. Зараз головне завдання зберегти ті зарплати, які є, щоб вони не зменшувалися. Зараз вносимо такі зміни, бо є додаткові розрахунки: на 7 днів раніше закінчився опалювальний сезон, на 1 квітня ми не знали скільки буде дошкільних навчальних закладів працювати, як буде проводитися оздоровчий сезон для дітей, наприклад, отримали від Ігоря Палиці лист, в якому він повідомляє, що тисячу дітей зможуть за рахунок "Благодійного фонду Ігоря Палиці - Новий Луцьк" оздоровлюватися, як і торік», - сказав Святослав Кравчук.

Після цього Лілія Єлова додала, що за завантаженість, роботу в класі педагогам будуть доплачувати як і раніше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2014 18:29
Вчителям грошей не вистачає на заробітну плату, а безвідповідальні депутати з бюджету виділяють кошти на спорудження пам’ятника Бандері, ім’я якого піднімає мільйони громадян східних областей проти теперішньої влади націоналістів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus