USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьким податківцям виділили мільйон на комп'ютери

31 Серпня 2016 19:45
Луцьким податківцям виділили мільйон з міського бюджету на покращення центру обслуговування платників податків.

Про реалізацію Програми покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби у Волинській області на 2016-2017 роки розмовляли під час засідання чергової 12-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 31 серпня.

Так, у рамках програми покращення функціонування Центру обслуговування платників Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області протягом двох років з міського бюджету просять виділити мільйон гривень на оновлення комп’ютерної техніки.

Зі слів начальника Луцької ОДПІ Світлани Сави, у зв’язку з тим, що працівники Луцької об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби у Волинській області (далі - Луцька ОДПІ) працюють на старій комп’ютерній техніці в Центрі обслуговування платників (далі - ЦОП) є значні черги.

На її думку, придбання комп’ютерної техніки, а саме: комп’ютерів, принтерів, ксероксів, а також електронного табло, акустичної системи для оповіщення відвідувачів ЦОП, системи «Електронна черга», спеціалізованого комп’ютера із системою безперебійного живлення дасть можливість суттєво покращити обслуговування платників міста Луцька.

Також у сесійній залі вели мову за облаштування в ЦОП зони Wi-Fi доступу для можливості безкоштовного доступу платників до мережі Інтернет, зокрема до сайтів ДФС України, довідкової служби, інших ресурсів з питань оподаткування.

Однак, вислухавши виступ, депутат Борис Смаль зазначив, що «поношена» техніка податківців цілком би могла влаштувати луцькі дитячі садочки:

«Робіть кроки, щоб передати використану техніку виконавчому органу Луцької міської ради. Я хочу, аби ми розуміли, що кошти виділяють не для податкової інспекції, а, все-таки, для лучан. А податкова інспекція має недостатньо мужності, щоб передати техніку, що була у використанні, для тих лучан, хто її потребує», - наголосив обранець громади.

На це доповідач відповіла, що податківці достеменно вивчили це питання і зробили висновки, що передача старої техніки до ДНЗ неможлива:

«Нам треба звернутися за дозволами. Це є довготривалий процес. Зважаючи на погане і несвоєчасне забезпечення комп’ютерною технікою державно-фіскальної служби сьогодні, постає питання, чи потрібна така техніка нашим дітям взагалі», - зауважила Світлана Савка.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що 15 серпня 2016 року під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів депутат міськради Богдан Богонос зауважив, що замість того, аби віділяти кошти на ремонт дитячих садків чи шкіл, депутати щомісяця змушені передавати бюджетні кошти на обслуговування державних структур. Він також відзначив, що великі фірми і корпорації відходять від поняття персонального комп’ютера на кожному робочому місці, працюючи віддалено на серверах. Та підтримав ідею підготовки звернення до Кабміну щодо неприпустимості виникнення таких ситуацій та наголосив, що державні структури потрібно фінансувати з державного бюджету. Тож, члени комісії не рекомендували підтримувати програму.

Вислухавши «за» і «проти» луцькі обранці громади підтримали проект рішення про виділення 1 мільйона гривень задля потреб податківців та фіскальної служби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 31 Серпня 2016 19:58
А хто така Світлана Савка
Швондер до Анонім Показати IP 31 Серпня 2016 20:28
Це як Мавка, але трохи сракатіша.
АСАВ Показати IP 31 Серпня 2016 20:28
Дітям на харчування немає а швалі всякій є нахєр таких депутатів!!!
Ахванасій до АСАВ Показати IP 31 Серпня 2016 22:11
Не треба бути таким оптимістом.На зміну цій швалі прийде інша шваль, а то і гірша,як з кожними виборами.Нація сала вільною і стає собою.Ту шваль не заслали марсіани чи путін.Стадо скотів обирає скотів.
Назар до Ахванасій Показати IP 31 Серпня 2016 22:41
Правильно підмічено, дітям на їжу немає, а сракатим кровосісям на фігню є. Ще й відкат нормальний зроблять. Суд Лінча чекає багатьох можновладців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus