USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Луцький СГК куплять аж бігом», - голова ДФС

12 Листопада 2014 19:00
У Державній фіскальній службі не виключають корпоратизації та приватизації ДП «Укрспирт». Така ж доля може чекати Луцький спиртзавод, який нещодавно відновив роботу.

Про ситуацію на підприємстві розповів голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус під час брифінгу для регіональних ЗМІ, який відбувався у Києві.

З його слів, нині в судах перебуває кілька справ стосовно ДП «Укрспирт». А саме підприємство боргує мільйони.

«Там є дуже багато порушень в межах податкового законадавства і за минулий період, і за поточний рік. Дійсно, є перевірки, і згідно з їхніми результатами нараховано сотні мільонів штрафів», - пояснив Ігор Білоус.

Він переконує, що про приватизацію підприємства у Кабміні говорять вже як про майже вирішене питання.

«Ми розуміємо, що це державне підприємство... але, я так розумію, що Уряд досить близький до того, щоб прийняти рішення про фактично корпоратизацію та приватизацію цього суб'єкту та отримання реальних грошей, а не тільки збитків і збагачення певних власників підприємств» - каже він.

Нагадаємо, до структури «Укрспирту» входить і Луцький СГК, який свою історію починає із 1946-го року.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в серпні 2011 року луцьке підприємство приєднали до Державного підприємства «Укрспирт», оскільки «сім’я» (екс-президент і оточення) забажали зібрати спиртогорілчані комбінати в одні руки. І у 2012 році виготовлення спирту етилового ректифікованого на Луцькому МПД призупинили. У 2014-му році підприємство знову запустило виробництво й виготовило 5,8 тисячі декалітрів горілчаних виробів, однак реалізували лише 3,4 тисячі декалітрів. Виробництво знову припинили.

У Луцькій міськраді почали бити на сполох, мовляв, «завод сплатив за 2010-й рік 62,5 мільйона гривень податків й приносив «золоті яйця» для бюджету Волинської області. Так, депутати Луцької міськради звернулися до Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реорганізації ДП «Луцький спиртогорілчаний комбінат», аби йому повернули статус юридичної особи. Однак столична влада «заблокувала» відновлення Луцького спиртогорілчаного комбінату, про що заявив депутат Луцької міськради Сергій Сівак.

Зрештою, луцьке підприємство запрацювало: ДП «Укрспирт» відновив роботу цеху й виготовив першу партію - 300 000 пляшок об’ємом 0,5 літра та 120 000 пляшок об’ємом 0,25 літра, які доставлені до провідних торгових мереж країни. Про це ДП «Укрспирт» повідомив 17-го липня 2014 року на своєму офіційному сайті. Втім, цього ж місяця Луцький СГК знову зупинився. Пояснили це відсутністю акцизних марок.

ЧИТАТИ ЩЕ: ІСТОРІЯ ЛУЦЬКОГО СПИРТОЗАВОДУ: ЗЛЕТИ І ПАДІННЯ

Вже восени 2014 року у Волинській облдержадміністрації звітували: підприємство знову запрацювало, вже завезли сировину і подали газ. Потужності комбінату дозволяють виробляти 1350 декалітрів спирту на добу або 40 тисяч декалітрів на місяць в одну зміну. Горілки на підприємстві можуть виробляти 60 декалітрів на добу або 1,2 мільйона пляшок на місяць.

А голова Волинської ОДА Володимир Гунчик ледь не щотижня під час оперативних нарад згадує про підприємство, мовляв, один із п’яти найпотужніших спиртзаводів в Україні треба «піднімати» і не дозволяти знову зупинитися.

«Ми зуміли довести в Мінагрополітики, що таке потужне підприємство мусить працювати. Вже вироблений спирт, розпочалося виробництво горілчаної продукції. А це - наповнення бюджету, робочі місця, ріст доходів людей», - говорив очільник облдержадміністрації під час звіту за 100 днів його роботи на посаді.

Однак, зважаючи на перспективу приватизації ДП «Укрспирт», така ж доля, ймовірно, чекає й луцьке підприємство. Це підтвердив голова Державної фіскальної служби Ігор Білоус у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини під час брифінгу.

Розмову подаємо без змін.

«- Зважаючи на ситуацію з ДП «Укрспирт», яку Ви окреслили, що буде з Луцьким СГК?

- Що таке Луцький СГК?

- Спиртогорілчаний комбінат.

- Він входить до «Укрспирту»?

- Так.

- Якщо буде приватизація – ми за це обома руками. Куплять цей СГК аж бігом, як і всі спиртзаводи, дайте тільки купити. В мене бажаючих пів зали сидить. Розберуть, і все буде працювати», - пояснив Ігор Білоус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Не там воюють Показати IP 12 Листопада 2014 21:24
Ой не там воюють наші хлопці, ой не в тих стриляють.
Анонім до Не там воюють Показати IP 13 Листопада 2014 09:34
Ой дійсно не в тих наші хлопці стріляють.Ні дійде до них черга,дійде.Не зоглядться бандити і ворюги,як помста Божа буде над ними
Приватизатор Показати IP 12 Листопада 2014 21:32
Та купити його то куплять питання в тому яку ціну заплатять. А Луцький спиртзавод дійсно золоте дно. Всі хто приходять на ньому до влади озолочуються. Жай Бог, щоб держава на ньлму щось заробила, а не щоб пішов даром Єрємєєву. Чи Єрємєєв вже на "Волиньторф" переметнувся.
cпостережливий Показати IP 13 Листопада 2014 09:22
придурки-нормальні держави вводять монополію на спирто -виробництво будуть гнати лівак і нічого не буде мати бюджет це просто жах як знущаються над УКРАІНОЮ і народом
до приватизатор Показати IP 13 Листопада 2014 11:06
Єрємєєв - то волинська сво..та, яка ні чим не гребує і все хоче охопити на Волині, як в свій час бажав поневолити всю Україну Янукович. В нього свої інтереси і на Волиньторфі, і на Луцьктеплі, і в Луцькводоканалі. Не говорю вже про знищені ним підприємства, як процвітаючий в свій час Луцьккондитер та ін. Та на все свій час. З Божої волі вірю, що закінчить він, як його патрон Яник.
Анонім до до приватизатор Показати IP 13 Листопада 2014 11:40
Бог раз попереджав, але дав шанс на нове життя. На жаль, гроші перемогли.
помічник Показати IP 13 Листопада 2014 11:53
Депутат Сівак завжди де грошима пахне допомагае . Свободівці завжди люблять руку запустити в державне корито. Ганьба такому депутату ворюзі. Ото маємо депутатів, скорше б вибори....
партнер. Показати IP 13 Листопада 2014 11:55
Сівак кришує спирт по волині.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus