USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Столична влада «блокує» відновлення Луцького спиртогорілчаного комбінату

23 Травня 2014 12:12
У той час, коли Луцький спиртогорілчаний комбінат«стоїть», інші підприємства в різних областях України випускають горілку під назвою «Волинь» чи «Поліська». Однак, попри відповідне зверення місцевої влади, у Мінагрополітики не поспішають повертати Луцькому спиртзаводу юридичний статус. Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження вчора, 22 травня.

Депутат Луцької міськради Сергій Сівак повідомив, що надійшла відповідь щодо звернення Луцької міськради до Міністерства аграрної політики та продовольства України щодо реорганізації ДП «Луцький спиртогорілчаний комбінат», - повідомляє "Волинський інформаційний портал".

Нагадаємо, колишня корупційна влада позбавила юридичного статусу заводу, відповідно, в Луцьку тепер знаходиться лише цех. У зверненні міськради йшлося про те, щоб вивести його ДП «Укрспирт» та сприяти відновленню діяльності заводу.

Проте відповідь зі столиці виявилася не такою, як сподівалися. В документі від Міністерства стверджується, що впав попит на лікеро-горілчані вироби, отож передбачаються проблеми з реалізацією продукту. Також «повернення підприємству статусу юридичної особи у порядку встановленому законодавством є досить тривалою процедурою, оскільки ДП «Луцький спиртогорілчаний комбінат» здійснює ліцензійний вид господарської діяльності, що потребує оформлення нових дозвільних документів, вартість яких є значною».

Депутат міської ради Сергій Сівак поцікавився в оптовиків, чи готові вони реалізовувати продукцію луцького заводу, на що отримав позитивну відповідь. Тож Сергій Сівак обурений такою відповіддю від Міністерства. «У мене враження, що там як сиділи заспиртовані динозаври за часів Януковича, так і далі сидять», - висловився обранець громади.

А тим часом інші підприємства Одеської, Харківської, Тернопольської, Львівської областей виготовляють горілку під назвою «Волинь» або «Поліська». Одну з пляшок для демонстрації Сергій Сівак приніс на засідання комісії.

Тож депутат пропонує надіслати у Кабінет Міністрів України повторне звернення від міської ради.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Факт Показати IP 23 Травня 2014 15:10
Сіваку респект. Ну що, відкриваються очі що не з тими воюємо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus