USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Люди йдуть до церкви, бо надворі – криза?

9 Червня 2009 08:52
«Ви бачите, що як стало погано, люди стали ходить до церкви більше, ніж ходили раніше. Оце і є намір Божий навернуть людей до церкви, до Бога, до вічного життя», – так прокоментував під час прес-конференції в Луцьку Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет факт, що люди з настанням кризи стали частіше відвідувати церкву. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами Патріарха Філарета, ми навертаємося до Бога і звертаємося до Нього не тоді, коли нам добре. Коли нам добре, ми думаємо, що своїми зусиллями досягаємо цього добробуту, і не дякуємо Богові за те, що Він дає.
 
«І тому для того, щоб навернуть людей до себе, Господь посилає скорботи. І скорботи – це є благо для людини. Ми думаємо, що це – зло, а в дійсності це – благо. Тому що Господь через ці скорботи ставить людину на правильний шлях, на шлях навернення до Бога, віри в Нього, звернення до Нього в молитвах», – зазначив Глава УПЦ КП.
 
Він розповів: «Тому ви бачите, що як стало погано, люди стали ходить до церкви більше, ніж ходили раніше. Оце і є намір Божий навернуть людей до церкви, до Бога, до вічного життя. Тому що якби ми не жили добре на землі, прийде смерть. Але зі смертю ми не закінчуємо наше буття, а переходимо у вічне життя. Нам треба усвідомлювать, що на землі ми – тимчасові, але ми створені для життя вічного. І тому Господь хоче, щоб ми блаженствували не сто років, а щоб ми блаженствували вічно. Ми ж не хочемо блаженствувати вічно, а хочемо пожити добре сто років».
 
«І оце наше нерозуміння нашого призначення Господь поправляє, поправляє оцими скорботами. Тому не треба впадати у відчай: від Господа прийшло це, і з часом Господь припинить все це», – підсумував Патріарх Філарет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus