USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині життя школярів у небезпеці. Сценарій повторюється

31 Січня 2014 15:36
Аби вберегти життя своїм дітям, батьки села Стобихівка на Волині їх до школи не пускають. Не тому, що дуже холодно. Там понад дві сотні учнів навчаються у школі, яка тріщить по швах, а стеля ледве на голову не падає, інформує ICTV.

Рятують приміщення косметичними ремонтами. Та в школі, наче в рукавичці. Шість класів в одному приміщенні, ще три – в сусідній будівлі колишнього колгоспу. У закладі - ні спортзалу, ні туалету, ні нормальної їдальні. Та найсумніше, кажуть батьки, що й місця на всіх скоро не вистачить. За два роки кількість учнів збільшиться до 300.

Нагадаємо, що на початку 2013-2014 навчального року, в селі Осівці Камінь-Каширського району, батьки бойкотували і не пускали дітей до школи. І все через ту ж причину – аварійний стан навчального закладу.

Зі слів головного освітянина Волині Олександра Хомича, в області, окрім аварійної школи в Стобихівці, ще 7 навчальних закладів перебувають в аналогічному стані. Проте коштів на будівництво нових навчальних закладів немає.

До слова, про аварійний стан школи в Осівцях доповіли тоді ще Прем’єр-Міністру України Миколі Азарову і той розпорядився владнати ситуацію. На що губернатор Волині Борис Клімчук пообіцяв звести нову школу.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, на обіцяну прем’єром нову Осівцівську ЗОШ виділили лише 5 тисяч гривень. Цього забракне навіть на проектну документацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 31 Січня 2014 18:30
От все ж не хочеться переводити в політичну площину дане питання. І не буду... Але от скажіть: чому має віддуватись Хомич постійно? Чому ніхто не бачить, як і обласна влада в тому числі - є ж профільний заступник в управлінні освіти Таранчук, чому він не може вибити гроші нормальні на школи, а займається відписками і спихає все на начальника? Приймався проект обласного бюджету, ну невже ж це не можна було надати пропозиції щодо фінансування будівництва шкіл? Чи він так спішив відчитатись, що написав 5 тис. грн., недобавивши чисто механічно декілька нулів до вказаної суми.
Яна Показати IP 31 Січня 2014 19:08
Грошей на будівництво школи немає, а ліфт в обласній раді за 700 тисяч є за що будувати. Це не забули закласти в проекті бюджету. Та походіть пішечком, спортом разом займетесь та й брюха свої трохи зменшите. Віддайте гроші на будівництво школи !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus