USD 40.45 40.75
  • USD 40.45 40.75
  • EUR 40.65 40.90
  • PLN 10.20 10.35

Людям не видаватимуть землю через «недопрацювання» посадовців

29 Січня 2013 16:53
З бюджетів великих волинських міст виділили недостатньо коштів на розробку містобудівної документації. А через її відсутність органи місцевого самоврядування не зможуть виділяти земельні ділянки волинянам.

Про це розповів заступник голови Волинської ОДА Едуард Стоєв після всеукраїнської селекторної наради під головуванням міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Темника 29 січня.

За словами Стоєва, згідно з чинним законодавством з 1 січня цього року за відсутності містобудівної документації органи місцевого самоврядування не зможуть виділяти земельні ділянки для потреб населення під будівництво житла, зокрема й соціального значення.

Щодо останнього, віце-губернатор зазначив, що у Волинській області налічують 30 таких земельних ділянок загальною площею 91 гектар, а 4 з них знаходяться у Луцьку.

Так, Едуард Стоєв зауважив, що питання розробки містобудівної документації треба розглянути на сесіях місцевих рад до 1 травня. «Ми повинні це робити. Інакше у нас буде повністю паралізована робота», - додав він.

Окрім того, Стоєв зазначив, що у містах обласного значення дуже низький рівень передбачених на ці потреби коштів, зокрема, й у Луцьку.

У відповідь на це заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська повідомила, що на землевпорядні роботи і розробку планів зонування території Луцька з міського бюджету виділили 300 тисяч гривень. Мовляв, проблем із генеральним планом забудови міста немає, тому що його затвердили ще у 2008 році. «Зараз завершуємо роботи, тому немає потреби виділяти більше коштів», - додала вона.

Загалом же, зі слів Стоєва, в області у місцевих бюджетах на розробку цієї документації передбачили 6,3 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus