USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Майно ЛПЕ – арештоване, а мер говорить про покращення

10 Лютого 2016 16:39
Колектив Луцького підприємства електротранспорту запевнили, що за два місяці підприємство розпочне нормальну роботу. Втім, надії не мають твердого підґрунтя, бо сподівання покладають на нові кредити та державну субвенцію, яку ще не ухвалили.

Збори трудового колективу з Луцьким міським головою Миколою Романюком та керівником ЛПЕ відбулися сьогодні, 10-го лютого.

Зауважимо, що Інформаційне агентство Волинські Новини повідомили перед подією, що ЗМІ не допустять до зустрічі, мовляв, така вказівка директора. Втім, на прохідній конфліктів не виникло - журналіста пустили. Показовим є й те, що представників лояльних до градоначальника ЗМІ на захід запрошували.

До присутніх звернувся виконувач обов’язків директора ЛПЕ Ігор Грицюк і запевнив, що в лютому всі працівники отримають зарплату за січень.

«Цього року з міського бюджету на ЛПЕ виділять 20 мільйонів гривень, буде збільшуватися й кількість транспорту та маршрутів. Також працівникам підняли зарплати, бо дійсно були низькими. Отримуватимуть вони більше вже із березня. Відтак, фонд оплати праці зросте із 1,9 мільйона гривень до 2,5 мільйона.

Щодо боргів, то в лютому усі отримають зарплату за січень й частково погасимо борги за минулі місяці», - доповів Грицюк.
Потому, заспокоювати колектив та віщувати світле майбутнє взявся градоначальник. Він сказав, що проблеми ЛПЕ вирішать вже найближчим часом, коли з держбюджету дадуть субвенцію й перевірять міських пільговиків. Зауважимо, що у Верховній Раді ще не передбачили субвенцію. Щодо пільговиків, то сумніву піддають роботу департаменту соцполітики, мовляв, мають у Луцьку блага ті, хто їх не особливо потребує.

ЧИТАТИ ЩЕ: РЕВІЗІЯ ЛУЦЬКОГО ПІДПРИЄМСТВА ЕЛЕКТРОТРАНСПОРТУ - ЩО ПОБАЧИЛИ ЗСЕРЕДИНИ

«Ситуація на підприємстві складна через те, що Верховна Рада наприймає рішення про пільги, а от кошти на це не виділяє. Втім, зараз є новий проект рішення щодо фінансування пільговиків, на це мають передбачити 1,9 мільярда гривень на всі регіони. Ми розраховуємо, що мінімум 5 мільйонів гривень отримаємо до кінця березня й «закриємо» всі борги по зарплатах і розрахуємося з іншими, кому боргуємо, адже сьогодні частина майна ЛПЕ арештоване, частина - під заставою. Тому ми «бачимо світло в кінці тунелю», - розповів Микола Романюк. Щоправда, зважаючи на ситуацію на ЛПЕ, не зрозуміло, в якому значенні мер міста вживав останню фразу.

Щодо пільговиків, то, зі слів Миколи Романюка, їх у місті - 51 тисяча осіб. Тривають напрацювання, щоб запровадити іменні картки пільговика. Це, на його думку, дасть можливість відсіяти частину пільговиків.
Окрім того, він додав, що зараз ведуться перемовин із Європейським банком реконструкції та розвитку, й у випадку успіху у 2017-му році Луцьк закупить 25 нових тролейбусів.

За такі гарні вісті йому подякували працівники колективу й подарували Біблію.

«Микола Ярославовичу, ви позиціонуєте себе як християнин, тому ми даруємо вам Біблію, щоб ухвалені вами рішення були мудрими», - сказав голова страйкового комітету Андрій Черчик.
Втім, не все так «гладко» на підприємстві, як розповідає про це керівництво.

Своєю чергою, член тимчасової комісії з вивчення проблем і діяльності ЛПЕ Ігор Поліщук у коментарі ІА Волинські Новини повідомив, що підприємство щомісяця працює в мінус.

«Вчора, 9-го лютого, у нас була робоча зустріч. Під час неї зі слів виконувача обов’язків директора з’ясувалося, що підприємство, в середньому, щомісяця заробляє мільйон гривень, а витрачає на зарплату, поточні платежі, податки 3,5 мільйона гривень. Фактично, підприємство працює з мінусом 2,5 мільйона гривень щомісяця. Як вирішити цю ситуацію зараз і швидко – поки ніхто не знає», - інформував Поліщук.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що слідчі Луцького відділу Національної поліції розслідують провадження за заявою працівників ЛПЕ, які звинувачують керівництво підприємства у фінансових махінаціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Тарас Чурило Показати IP 10 Лютого 2016 16:43
Професіонал, і команда в нього професіоналів:)
полішук Показати IP 10 Лютого 2016 16:44
всіх на маршрутки і проізд по 5 грив!!
інженегр Показати IP 10 Лютого 2016 16:45
Нхя не буде. Такі динозаври, з металобрухтом на колесах середини 20 сторіччя не виживуть в сучасних умовах. Потрібна оптимізація, приватизація етс.
Ron Показати IP 10 Лютого 2016 17:07
Цього в.о. директора Грицюка з попереднього місця роботи вигнали за крадіжку/
Юлія Парій Показати IP 10 Лютого 2016 17:38
Може саме таке покращення він і мав на увазі?
Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 19:53
Біблія і айфон, це типу вибирай на чому клястися ))))
Кондуктор Показати IP 10 Лютого 2016 20:03
А що там робить брехун Григоренко?
Попередник Показати IP 10 Лютого 2016 22:05
Григоренко нікчема,слизняк і взагалі гнила людина,як так Романюк повівся ,але він щей його підставить.
ЛЮТРАТОР АК 7,62 Показати IP 11 Лютого 2016 08:47
ТУПЕ КІРИВНИЦТВО ВІД МЕРА І ДАЛЬШЕ, ЩО ВАС ВЧИТИ ЯК КЕРУВАТИ, ДЕ ВИРОБНИЦТВО, ДЕ ПРОГРЕС В ЕКОНОМІЦІ БАРИГИ ВОЛИНСЬКІ.
був там Показати IP 11 Лютого 2016 11:04
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus