USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мобільний оператор Beeline зникне з України

21 Жовтня 2010 13:46
Об’єднана компанія Vimpelcom Ltd, яка була представлена в Українї брендами «Київстар» і Beeline, прийняла рішення відмовитися від одного з них

Активи російського "Вимпелком" в Україну - "Українські радіосистеми" і "Голден Телеком" будуть працюватиме під брендом "Київстар". Про це повідомив президент "Київстару" - української бізнес-одиниці Vimpelcom Ltd, Ігор Литовченко, - пише "Дело".

"Нова об'єднана компанія буде працювати під брендами" Київстар ", djuice і "Київстар бізнес", - зазначив він.

За словами Литовченка, бренд Beeline буде виведений з української ринку в 2011 році.

"Вже з сьогоднішнього дня ми запускаємо послугу національного роумінгу для абонентів Beeline, виводимо тарифні плани, вигідні для абонентів обох мереж", - додав він.

Як повідомляла прес араніше, акціонери мобільного оператора "Київстар" - норвезький концерн Telenor і російська "Альфа-груп" - восени минулого року домовилися про об'єднання активів. Це рішення ухвалено в результаті тривалого корпоративного конфлікту. Сторони врешті решт погодилися відкликати всі судові позови один до одного і створити об'єднану компанію VimpelCom Ltd. До неї увійшли мобільні оператори "Вимпелком" (торгова марка Beeline) і "Київстар".

Рішення про створення об'єднаної компанії VimpelCom Ltd. було прийнято після багаторічного корпоративного конфлікту між норвезькою Telenor і російською "Альфа". Причиною протистояння стало те, що російська компанія "Вимпелком", акціонерами якої є і Telenor і "Альфа", вирішила придбати оператора "Українські радіосистеми" ("УРС"). Норвежці вважали цю операцію економічно недоцільною. До того ж на той час Telenor вже володіла в Україну акціями "Київстару". Проте в листопаді 2005 року російський оператор все ж таки придбав "УРС" за 231,3 мільйона доларів і вивів на український ринок бренд Beeline.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus