USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На День міста у Луцьку - 200 тисяч, на День захисника - всього 5

17 Грудня 2015 14:37
На святкування Дня міста і Дня Незалежності у міській раді запланували по двох програмах 450 тисяч гривень. Натомість День захисника України відзначити вирішили за 5 тисяч, а вшанування Героїв Небесної Сотні – за 8 тисяч гривень.

Депутати Луцької міської ради під час засідання бюджетної комісії обговорили програми відзначення державних свят та культурно-мистецьких заходів у 2016 році.

Нагадаємо, програма фінансування заходів державного, обласного та місцевого значення у Луцьку на 2016 рік передбачає фінансування у розмірі 600 тисяч гривень. З них 370 тисяч передбачено на різноманітні заходи. Зокрема, на святкування Дня міста – 200 тисяч гривень, Дня Незалежності – 50 тисяч, театралізоване свято засвічення головної новорічної ялинки Луцька та ялинок у мікрорайонах міста – 17 тисяч, новорічно-різдвяні свята – 15 тисяч.

Ще 130 тисяч передбачають на відзначення професійних свят та ювілейних дат (за поданням підприємств, установ та організацій міста у міськраду надходять звернення щодо відзначення представників різних галузей).

На вшанування учасників АТО, загиблих на сході України, передбачено 100 тисяч гривень. Цього року міська рада бере на себе зобов’язання встановити пам’ятники на місці поховань військових, а також меморіальні таблички, фінансуватимуть також ритуальні послуги.

Однак депутати здивувалися, що на День міста, День Незалежності виділяють за цією програмою 200 тисяч гривень, а за програмою культурно-мистецьких заходів – ще 250 тисяч гривень. Натомість на День захисника України передбачили всього 5 тисяч гривень, а на вшанування Героїв Небесної Сотні – 8 тисяч гривень.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Олена Макарова пояснила, що кошти на День міста передбачили в такому обсязі через те, що Луцьк має 16 міст-партнерів, представників яких потрібно поселити у готелях. Крім того, потрібні кошти на поліграфію, афіші та квіти.

На культурно-мистецькі заходи в місті передбачили окрему програму, на яку запланували на 2016 рік 930 тисяч гривень. У згадану програму депутати вирішили внести зміни. Так, вони вирішили виділити додаткові кошти на відзначення Героїв Небесної Сотні, знявши їх з іншої статті витрат: депутати поділили витрати на театральне дійство «Лучеськ великий», знявши 20 тисяч гривень.

Начальника управління культури Тетяну Гнатів ця пропозиція здивувала і чиновниця не втримавшись, запитала в депутатів, що вони мають зробити на цю суму. На що отримала відповідь, що це – вже її компетенція як посадовця.

До слова, Борис Смаль висловив пропозицію відмінити свято квітів, яке щороку відбувається на День міста, і вигадати щось нове. Йому запропонували оформити депутатським запитом і дати таким чином поштовх для роздумів міським чиновникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus