USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На фірму Фірташа, що постачала сировину в окупований Крим, наклали арешт

23 Червня 2017 16:23
Всупереч бездіяльності місцевої прокуратури Генпрокуратура наклала арешт на компанію Дмитра Фірташа, яка постачала стратегічно важливу сировину до окупованого росіянами Криму.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив у Житомирі під час виїзної наради з місцевими прокурорами, передає Еспресо.TV.

За його словами, йдеться про ТОВ "Валки-Ільменіт", розташоване у селищі Іршанськ Володарсько-Волинського району Житомирської області. "Це кар’єр, який єдиний постачає сировину в окупований Крим для підприємства "Кримський титан", - пояснив генпрокурор.

Як сказав Луценко, дозвіл на видобуток руди на цьому підприємстві "зупинено": "Державна геологічна служба зупинила видобуток у цьому ТОВ".

В зв’язку з цим, заявив генпрокурор, "Гюндуз Мамедов (прокурор Автономної Республіки Крим – ред.) сьогодні зайшов на це підприємство, провів обшуки законні, наклав арешт і на тому це кіно закінчується".

"Передайте вітання Фірташу або його посланцям, які з Вами, очевидно, системно працюють! Я не розумію цього! Якої холери Ви поставляєте стратегічну сировину в окупований Крим", - з обуренням звернувся Луценко до прокурора Житомирської області Любомира Війтовича.

Своєю Війтович спробував розповісти про оскарження рішення щодо виділення 95 га для видобутку ільменіту.

"В 2016 році у зв’язку з виділенням додаткових земель, 95 гектарів, нами було заявлено позов. І ми чудово розуміємо і знаємо, що там знаходиться ільменіт. І за результатами розгляду позову рішення першої інстанції було прийняте на нашу користь. Але не зважаючи на це, з незрозуміло яких причин обласна рада оскаржує наше рішення про те, що ми повернули у власність 95 гектарів", - пояснював Війтович.

Проте Луценко зазначив, що вони зараз говорять про різне, "про тепле і кисле".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus