USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На МП «Устилуг» вилучили імпортні годинники

26 Жовтня 2015 17:15
Громадянин України намагався незаконно ввезти 40 штук імпортних наручних годинників через митний пост «Устилуг» Волинської митниці ДФС.

Про це повідомили у прес-службі Відомства.

Наш співвітчизник мав намір перевезти цей вантаж смугою руху «зелений коридор». Обравши такий спосіб переміщення, громадянин відповідно до ст. 366 Митного кодексу України заявив про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території.

Однак, при проходженні митного контролю посадові особи управління аналізу ризиків та протидії митним правопорушенням Волинської митниці ДФС виявили партію годинників, що знаходилась в багажному відсіку автомобіля в картонному ящику в поліетиленових пакетах в ящиках з пінопласту. Орієнтована вартість цього товару – більше 313 тисячі гривень.

Таким чином, громадянин порушив порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю, тобто намагався перемістити через митний кордон України товар, що підлягав письмовому декларуванню, та оподаткуванню митними платежами. Тобто, не задекларував за встановленою формою вказаний товар, який згідно ст. 374 Митного кодексу України підлягав обов’язковому письмовому декларуванню, використавши всупереч вимогам ст. 366 та ст. 374 Митного кодексу України смугу руху «зелений коридор» як форму декларування шляхом вчинення дій. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ст. 472 Митного кодексу України.

Міру відповідальності громадянина – порушника встановить суд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
пролетів... Показати IP 26 Жовтня 2015 18:15
Забув в паспорт "зелену карту" положити
ще не зовсім свідоми Показати IP 26 Жовтня 2015 18:27
Дол*ойоб
the best Показати IP 29 Жовтня 2015 08:08
Годинникі, напевне, підуть для реалізації в соціальні магазини для малозабезпечених громадян...))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus