USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині не вистачає грошей на вибори президента

11 Квітня 2014 16:16
На Волині в органів державного реєстру виборців виникають проблеми з фінансуванням, повідомляє начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської ОДА Віктор Стасюк.

За станом 31 березня 2014 у Волинській області обліковано 787 101 виборець. Найбільша кількість з них припадає на виборчий округ № 22 з центром у місті Луцьк (162 519), а найменша кількість виборців проживає у виборчому окрузі № 19 із центром у місті Володимир-Волинський (146 490), - розповів координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.


За чий кошт фінансуватимуть виборчі перегони на Волині

Основною проблемою, яка сьогодні виникає в роботі органів ведення Державного реєстру виборців є недостатнє фінансування. Через великий касовий розрив у Державному бюджеті не надходить значна частина коштів, яка мала бути використана для організації роботи органів Державного реєстру виборців.

«Згідно з розпорядженням голови Волинської облдержадміністрації № 84 від 27.03.2014, райдержадміністрації та міськвиконкоми зобов’язані забезпечити органи ведення реєстру папером. Але вже зараз мені повідомляють і органи ведення реєстру, і керівники апаратів, що у більшості випадків не може й бути мови про забезпечення папером. У багатьох райдержадміністраціях йде активний процес звільнення або виходу на пенсію. Тому, фонд оплати праці активно зменшується. У зв’язку з цим, райдержадміністрації не зможуть купити папір, тонер для картриджів. Якщо не буде фінансування з Державного бюджету, то будемо працювати з районними радами, щоб вони закупили папір за свої кошти», - розповів начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Волинської ОДА Віктор Стасюк.

«Відкріпні талони» повертаються

Як повідомив посадовець, законодавча база, пов’язана з роботою органів Державного реєстру виборців, лишається такою ж, як і на виборах народних депутатів України у 2012 році. «Повертається процедура тимчасової зміни місця голосування, тобто колишні так звані «відкріпні талони». Її зміст полягає у тому, що людина може бути включена до списків виборців на будь-якій іншій виборчій дільниці, а не лише там, де вона як правило голосувала за своєю виборчою адресою. Але тільки на одну виборчу дільницю», − зазначив пан Стасюк. Для того, щоб скористатись такою процедурою, виборець повинен звернутися з відповідною заявою у відділ ведення реєстру виборців.

Чи голосуватимуть на Волині біженці з Криму

Процедурою тимчасової зміни місця голосування зможуть скористатися й кримчани, які зараз перебувають на території Волинської області. Також можливість голосування для цих громадян може бути забезпечена шляхом зміни виборчої адреси. Проте, для цього потрібно отримати постійне місце проживання на території Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 11 Квітня 2014 18:28
Ага що прості люди ще мають скинутись вам і на вибори?Ви що *ебіли при владі вже геть подуріли?
Анонім до Анонім Показати IP 11 Квітня 2014 22:07
таких керівників,як Стасюк, побільше!!!! Розумний, толерантнийБ патріот.
укр Показати IP 11 Квітня 2014 20:35
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus