USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині новий Майдан - кредитний

21 Серпня 2014 13:42
Волинських депутатів просять звернутися до народних депутатів, аби ті прийняли поправки до законопроекту «Про реструктуризацію кредитних зобов’язань з іноземної валюти в гривню», прийнятому в першому читанні.

Таке прохання представила ініціативна група Волинських позичальників по валютних кредитах, або ж «Кредитного майдану», оскільки активісти вважають, що законопроект, який розглядають депутати, ще більше затягує зашморг кредитної кабали.

Своє бачення вирішення проблеми вони пояснили під час прес-конференції сьогодні, 21 серпня.

На думку активістів, законопроект, за який голосували депутати, потрібно доопрацювати. Вони вже й представили свої пропозиції і намагаються їх проштовхнути у Верховну Раду. Тому вирішили звернутися за допомогою до місцевих депутатів.

Зокрема, представниця ініціативної групи Наталія Коструба вважає, що законопроект покликаний захистити не простих громадян, які взяли кредити в іноземній валюті і нині не можуть їх виплатити через високий курс, а банки.

«Закон написаний таким чином, що стосується фізичних осіб, які отримали кредит на придбання житла, зареєстровані і проживають у ньому. Але якщо квартира придбана в новобудові, яка ще не здана, і там не можна поки що зареєструватися, то цих людей закон не стосується. Також в цьому документі йдеться лише про банки, та більшість кредитів уже продані колекторним фірмам, або товариствам з обмеженою відповідальністю. І, таким чином, їх цей закон не стосується», - пояснює вона.

Окрім того, активісти не погоджуються з тезою про те, що валютні кредити мають конвертуватися за курсом, дійсним на момент підписання додаткової угоди. Яким він тоді буде нині - спрогнозувати важко, не виключено, що може стрибнути ще вище.

До слова, активістам уже вдалося домогтися введення мораторію на відчуження майна. Та вони ще хочуть, аби банки не продавали кредити. А якщо застава передається банку в рахунок погашення боргу, то, просять вони, банк не повинен мати інших претензій.

Адвокат Василь Самолюк пояснює, що якщо до лютого цього року українці ще сплачували кредити, то нині вони взагалі цього не роблять. Адже платити просто нічим. А забрати в людей те, чого немає – просто неможливо.

«У цьому винні три суб’єкти: держава, позичальник і банк. До 2009 року держава дозволяла банкам видавати кредити в будь-якій валюті. Ніхто тоді не подумав про наслідки», - каже він.

Водночас, якщо банки прийдуть в будинки вимагати кредити, не оминути хвилі протестів.

Що такі протести можуть бути аж ніяк не мирними, зауважив заступник голови облради Ігор Гузь. Він додав, що до цих поправок потрібно внести пункт про захист бійців АТО та їх родин.

«Якщо прийдуть хлопці, які бачили пекло, і до них завітають з банку… А в них може бути й зброя на руках. Будьмо відверті, психіка в цих людей може бути порушена. Всі знають досвід В’єтнамської, Афганської війни, вони мають пройти значний курс реабілітації. Тому ми повинні і їх захистити, аби не допустити соціального вибуху», - пояснив він.

Проект звернення до депутатів Верховної Ради обласні депутати розглянуть під час сесії. До сесійної зали обіцяють запросити і представників «Кредитного Майдану».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 108
банк Показати IP 21 Серпня 2014 13:48
Щось та Коструба крєпко грамотна. Віддай те, що винна і хоч книжки пиши... Цікаво, де воно працює?
Наталія Янчук до банк Показати IP 21 Серпня 2014 16:41
Дуже грамотний коментар від "банку". Одразу видно , що там працюють тільки ВОНО.
Андрій до банк Показати IP 21 Серпня 2014 16:45
Ці крепко хитрі громадяни понабирали валютних кредитів бо ж вони були на 3-5% річних менші за гривневі. Хотіли дуже добре жити! Маємо класичний приклад "жадність фраера згубила".
Наталія Янчук до Андрій Показати IP 21 Серпня 2014 16:52
трішки не так! Ці хитрі банки у гривнях кредити людям не давали - тільки в доларах, хотіли нажитись! Тепер маютть те що мають. Дати статистику банків, які вже "лопнули"?
Александр до Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 18:04
Вы дайте статистику, когда банки не давали гривневых кредитов. И кто хотел нажиться, получив долларовый кредит? Или вы со слезами на глазах уходили из банка, получив кредит на 5-9% меньше, чем в гривнах???
Андрій до Александр Показати IP 21 Серпня 2014 18:48
+1 Хотілось би дізнатись, може поміняю своє ставлення.
оксана Показати IP 21 Серпня 2014 14:36
Я взяла кредит долар був по 5,5. Платила без проблем 2 роки, допоки не прийшла криза. На сьогодні долар 13 грн. Круто, правда? Я свідомий громадянин і хочу сплачувати кредит, щоб не було проблем іспокійно жити. Но, на сьогоднішній день - просто не взмозі фівнансово. Якби платити по курсу, що брала - інше діло! Багато таких, як я повиплачували б свої борги.
Александр до оксана Показати IP 21 Серпня 2014 14:53
Вы брали валютный кредит, потому что там были меньше проценты! На что вы рассчитывали? На свою зарплату в евро? Кто вам виноват, или в гривнях вам не выдавали кредит?
Анонім до оксана Показати IP 21 Серпня 2014 15:02
Ну вж еж була наука перший раз обвал гривні.Чому ви берете кредит у валюті.Беріть кредит в цій валюті, в які одержуєте зарплатню. Хто лікар вам?Не лізьте в зашморг,,якщо знаєте, що не будете мати чим платити.Я також багато чого не маю і хочу.але виходжу зі своїх можливостей,Кредит брав ще за радянських часв,тоді було стабільно і чесно
Ольга до Анонім Показати IP 21 Серпня 2014 15:14
Кредити брали до першого обвалу гривні. Тому що вірили державі.Вірили в те що держава буде захищати своїх громадян .Вірили в те що люди які не чекали дармового житла, а самі вирішували це питання не будуть кинуті під жернова банків.(бандитів).
Банкір до оксана Показати IP 21 Серпня 2014 16:08
та сьогодні ніхто не хоче нічого платити навіть по курсу 5,5 ---------запропонуйте банку цей варіант і побачите його реакцію..............( куди дівати нараховані % та тіло кредиту , яке ви недоплатите ? списати за рахунок резервів, збитки ?) Цікаво ,а що ви як свідомий громадянин надали банку у заставу ? банки діють через суд і через виконавчу службу (питання часу і якщо це у вас квартира чи авто то "попращайтеся" з цим майном)
Наталія Янчук до Банкір Показати IP 21 Серпня 2014 16:44
Одразу видно як настроєні банкіри щодо добросовісних позичальників. А з недобросовісними вже давно все "перетерли", "порішали", поділили, чи не так? http://mediaavers.com/susp%D1%96lstvo/2014/08/19/na-volin%D1%96-sud-vistaviv-na-vuliczyu-d%D1%96tej/
я Показати IP 21 Серпня 2014 14:40
співчуваю тобі, Оксана, але як свідомий громаданин бери в національній валюті
Не банк до я Показати IP 21 Серпня 2014 15:13
Якщо банк знав що у мене зарплата не у валюті, на які доходи він розраховував повертати цей кредит? Виявляється палка з 2 кінців, авжеж? А ватнікам, які брали кредит ще у радянські часи, і вірили в стабільність хочу сказати, ми в Україні живемо!!!
Аманда Показати IP 21 Серпня 2014 14:58
Кредит - це завжди ризик, под1лений на двох:банк 1 позичальник. То чому страждаэ т1льки позичальник?
Александр до Аманда Показати IP 21 Серпня 2014 15:08
А можно узнать, депозит тоже? И тоже страдает лишь вкладчик? Так может пролюстрировать банки, повыгонять руководство, поставить людей с Майдана, чтоб они порядок навели в банковской системе?
Аманда до Александр Показати IP 21 Серпня 2014 16:29
Так, депозит це теж ризик двох суб'экт1в. 1якщо права людини э захищеними, то доходи 1 втрати розпод1ляються так, щоб н1хто особливо не постраждав, але й н1хто не збагатився за рахунок банкрутства 1нших.
Александр до Аманда Показати IP 21 Серпня 2014 18:00
))) замечательно!!! Данильчука-в НБУ!!!! Он будет "розподiляти", он справедливый!!!
Наталія до Александр Показати IP 21 Серпня 2014 19:05
Питання депозиту і кредиту - це АБСОЛЮТНО не замінюючі очин одного банківські резерви. Як не знаєте, то не варто писати. А то "чули дзвін")
Александр до Наталія Показати IP 21 Серпня 2014 22:06
)))) Наталья, вы не Осипова Наталья, случайно? Это он вас научил депозиты и кредиты считать банковскими резервами? )))
Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 15:05
не судіть людей, не спупивши у їх галоші і не пройшовши їх шляху! . Банки не давали тоді у гривнях - тільки у валюті.
Не банк Показати IP 21 Серпня 2014 15:06
Тролі бувають і банківські, при цьому навіть не ховаються=)
Аманда Показати IP 21 Серпня 2014 15:09
Кредит - це завжди ризик, под1лений на двох:банк 1 позичальник. То чому страждаэ т1льки позичальник?
лапоть Показати IP 21 Серпня 2014 15:16
поскакать што-ли пока ЯИЦЕНЮК ВСЕ НЕ ПРОДАЛ
БАНК Показати IP 21 Серпня 2014 15:57
Шановні "жертви" кредитів - в певний час ви вирішили жити "нє по срєдствам", а тепер бідкаєтесь? Платіть те, що потрібно платити по договорам і проблем не буде. Не можете платити, позичайте, заробляйте в Європі, тощо. Запам'ятайте одне: любий кредит - це кабала. Ви самі обрали свій шлях і долю. Тепер не стогніть і не лякайте майданами. Платіть належне і жодних проблем не матимете. Можете, звичайно, спробувати щастя в судах... Це - ваше право.
Наталія Янчук до БАНК Показати IP 21 Серпня 2014 16:49
А власним ім'ям підписатися слабо? А мені - ні! Бо я ні в кого нічого не вкрала, і нікому нічого не винна. І дивуюся людям, яких стаття геть не стосується - і пишуть свої недолугі коментарі.
Андрій до Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 17:05
А якого милого ти тоді тут виписуєш, розумна?
Наталія Янчук до Андрій Показати IP 21 Серпня 2014 18:30
Тому що я ініціатор цієї конференції! І ми на ТИ не переходил!
Андрій до Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 20:54
Значить воно тебе конкретно зацепило
Наталія до БАНК Показати IP 21 Серпня 2014 18:55
Маю приклад знайомих, які взяли в банку гривневий кредит у 2008 році під 20%, потім він зріс до 29%. Тепер на фоні стрімкого обвалу курсу вони НЕ МАЮТЬ чим платити при великому бажанні, не "НЕ ХОЧУТЬ", а "НЕ МОЖУТЬ". Відчуваєте різницю?? Чому в державі існує субсидія для тих, хто не може платити за комуналку, наприклад, і немає субсидій для таких моїх знайомих? Можете відповісти? ( До речі, ці знайомі уже у спілці "Кредитний майдан" і готові влаштувати банківській системі те ж саме, що і валютні позичальники). Чи може їм теж порекомендувати в Європу їхати? Вони ж хитрі!!))))
порада Показати IP 21 Серпня 2014 17:32
Любий кредит це кабала,звичайно 36% річних та плюс комісії. пені і проча прихована дрянь..Беріть гроші без застави. приписуйтесь хр*н зна де і посилайте банк з його колєкторами на хр*н..колєктору можете і харкнути..ну це по стану доставання..
Наталія Показати IP 21 Серпня 2014 18:46
"Понабирали кредитів", "хитрі, бо хотіли дешевше виторгувати", "не по средствам" і т.д. - це стандартні обвинувачення "умніків", які при нагоді що хочеш затопчуть, любий людський біль ПОКИ його особисто це не стосується. Знаю таких море, не реагую на них абсолютно. Люди живуть у Державі, а не в Сахарі, і брали зобов'язання не з шайкою бандитів, а з цивільними структурами! І вирішення усіх людських проблем, особливо коли вони мільйонів стосуються - справа держави, справа №1. Чи не так?
БАНК Показати IP 21 Серпня 2014 20:05
Кожен із позичальників є особою повністю дієздатною і прекрасно бачив, що підписував. Якщо чогось не розумів, було питати і консультуватись. Але ... примарне світло бажання мати гроші закрило зловісні тіні ризиків. Думалось, що АВОСЬ пронесе. Чуда не сталось! Платіть, шановні, і не баламутьте людей, сьогодні в Державі є більш важливі проблеми.
Анонім до БАНК Показати IP 21 Серпня 2014 22:47
Є в держави важні, пле ця також важна.Заставити банки брати не суперпроценти,драконівські, а економічно обгрунтовані, як в Європі.Не затягувати наших громадян в боргове рабство. Нормальні проценти, максимум 10% річних..А зараз люди об'єднаються,раком всіх поставлять хапуг і правильно зроблять..
Ольга до БАНК Показати IP 22 Серпня 2014 09:22
Яке "примарне світло бажання мати гроші" люди просто хотіли жити не на вулиці, а мати власне житло. Про що ви говорите...
Ромаді Показати IP 21 Серпня 2014 21:51
Як вступити у вашу спілку "Кредитний майдан"
Наталія Янчук до Ромаді Показати IP 21 Серпня 2014 22:01
Шукайте нас у соціальних мережах - ФБ. Група "Кредитний майдан". А головне - не звертайте уваги на коментарі "банківских тролів", бо зарплату їм останнім часом не платять , от вони і бісяться.
олексій до Ромаді Показати IP 22 Вересня 2014 20:49
хочу вступити в спілку кредитний майдан
Іван Показати IP 21 Серпня 2014 21:52
Позичені гроші не з неба впали. Якщо позичальник не поверне кредит то вкладник не отримає свій вклад. Така ситуація, наприклад, в Західінкомбанку, коли Єремеєв не повертає кредит, а пенсіонери-вкладники мітингують, не отримавши свої гроші, відкладені на лікування чи похорони. То кого жаліти ?
Наталія Янчук до Іван Показати IP 21 Серпня 2014 22:12
Покажіть мені хоч одного вкладника, який з 2005-2008 років не забрав свій вклад? Не приписуйте до нас вкладників, бо вони вже до нас самі долучаються і обьєднуются у наш рух. Хоча для них існує фонд гарантування вкладів- і тут держава не потурбувалася про цих людей? Чи може самі винні? Це надто складні і темні схеми. А на валютні кредити у той час банки брали гроші у материнських банках під 3-5%, людям давали під 12-18%. Про це на всю країну сказали банкіри у Шустера, якщо Ви сумніваєтесь у моїх словах. Звісно люди брали на себе ризики, платили і по 8, і по 10. Але курс долара вже у тричі зріс! Банки взяли на себе ризики, НБУ як регулятор взяв на себе ризик? Банки брали під заставу майно - люди готові його віддати, але і тут колапс - майно знецінелось у 2 рази! Людина віддає майно і ще винна. Як банк прораховував тут свої ризики?
Юрист Банку до Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 23:44
А Ви спробуйте не повернути кредит в Європі через суди і інші механізми? А потім спробуйте повернути у нас з нашим законодавством, хабарництвом в судах і ДВС. Порівняйте. І оцініть ризики. Так, оці наведені Вами 3-5% стають 12-18%.
Наталія Янчук до Юрист Банку Показати IP 22 Серпня 2014 00:12
Ви самі дали відповідь на своє ж питання - "з нашим законодавством, хабарництвом в судах і ДВС". Прочитайте як у Володимир-Волинському підробили довідку про те, що діти не прописані і без відома власника продали з аукціону житло, а тепер викидають з житла малолітніх дітей. Давайте не будемо судити, і судимі не будете!
Юрист банку до Наталія Янчук Показати IP 22 Серпня 2014 00:34
Дивіться трішки дальше свого носа. І ще я про %% ставки, Ви мені про довідки і дітей. Запитайте у свого юриста: на кому лежить обов'язок забезпечувати всім, в тому числі житлом, дітей? і чи є там щось про банки?
Юрист Банку до Наталія Янчук Показати IP 22 Серпня 2014 01:44
Ще задайте собі питання чи потрібні країні іпотечні житлові кредити?! Якщо так, то який адекватний власник Банку буде їх видавати, якщо не зможе при невиплаті продати квартиру (бо позичальник там прописав дітей, бо можливий мораторій)!? Питання риторичні. І врешті-решт, відкрийте очі на реальні і прості речі, відкинувши власний егоїзм і меркантильність!
Іван Показати IP 21 Серпня 2014 22:15
Виправляюсь. В банку Форум http://ru.tsn.ua/groshi/u-deputatov-est-svoi-metodiki-kak-vzyat-kredit-i-ne-vozvraschat-ego-363463.html
Іван Показати IP 21 Серпня 2014 22:25
Знаю таких вкладників...З Родовідбанку... А того фонду гарантування вистачить для повернення депозитів хіба що вкладникам двох банків. То фікція для наївних пенсіонерів......
Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 23:11
http://www.epravda.com.ua/publications/2014/08/19/483501/
Іван до Наталія Янчук Показати IP 21 Серпня 2014 23:39
Прочитав... Можна зробити висновок, що кредити це зло і простому українцю краще з банками не зв"язуватися. Влада позичальникам теж не допоможе, бо влада це ті ж самі банкіри. Вони ж депутати, міністри. Тому всім валютним позичальникам така порада - не тратьте сили на марну боротьбу, махнііть рукою, скажіть собі "що пропало те пропало" і не влазьте більше в кредити. Хіба що в сусідки позичайте до получки не більш як 20 грн. на каву чи маршрутку... :)) Бувайте...
Віталій до Іван Показати IP 22 Серпня 2014 09:38
А на квартиру теж сусідка позичить?
Іван до Віталій Показати IP 22 Серпня 2014 11:41
Я ж кажу - не влазьте в кредити...
Іван до Іван Показати IP 22 Серпня 2014 11:46
Спочатку заробіть грошей, а потім будуйте собі житло... Як колись українці будувались. Потихеньку, помаленьку. І без банків обходились...
Юрист Банку - до "кр Показати IP 21 Серпня 2014 23:35
Ох, люди-люди.... Простий приклад: у мене невеликий депозит у доларах і розміщував я його при курсі 5,05 - мені по Вашій логіці мають зараз вернути гривню по курсу 5,05? ))) от в гривні я його відкривати не хотів незалежно від ставки (вища в окремих банках була в три рази від долара) - інфляцію ж ніхто не відміняв... Висновки прості щодо Вас "кремайданівців": 1. "0" економічної грамотності і повна амнезія щодо курсу гривні від початку її введення - "долар всігда буде по 5". 2. стадний принцип-"всі брали і я взяв(-ла) в доларах". 3. "совок" в голові - "держава має нас захистити, нічьо не робить і тд тп". А що Ви зробили для держави? Халява - це навіть не соціалізм, а комунізм. 4. Відсутність будь-яких проявів правової, економічної та політичної культури. Є поняття обовязковості договору, є закони ринкової економіки. Ні, не чули? 5. Є таке невідоме Вам поняття совість. Прояв її - не вимагати незалежних від держави (яка не має права втручатись в договірні обовязкові для сторін умови договору) благ за рахунок когось іншого. Зокрема, і інших громадян, які платять податки, а частина цих грошей у разі прийняття рефінансування мають піти на підтримку банків (дочитуйте весь законопроект і пояснювальні записки, що почитайте реакцію МВФ на цей закон). Чи можливо заборонимо і ліквідуємо всі банки? ну нащо нам вони? Залишимо 1 супернадійний)) Ощад, у Вас же всеодно амнезія. 5. Не ганьбіть жертв майдану плагіатом назви і меркантильністю привязаної до цієї назви ідей. Найобразливіше, що з такими співгромадянами-"кремайданівцями" не світить нам ніяка Європа. "Який ЄС? Якщо в голові - темний "лєс"... P.S. Розкажіть свої доводи будь-якому європейцю - впевнений Вам буде соромно від його реакції. Банків з переважною долею європейський інвестицій в капіталі залишилось менше ніж пальців на одній руці - не задавали собі питання чому? Впевнений, що ні, як і те, що Вам байдуже на це. P.P.S. Передбачаючи емоційні закиди щодо нібито "боїться втратити роботу" - відповідаю відразу - і не надійтеся)) І ще на відміну від Вас завжди розраховую лише на себе, так що впевнений, що проживу і без праці на банк і без заняття юриспруденцією (якщо це мені потрібно буде).
Наталія Янчук до Юрист Банку - до "кр Показати IP 21 Серпня 2014 23:58
Ради принципу покажу Ваші коментарі нашому юристу. Підозрюю, що з Вас такий же юрист, як і з мене банкір! І з проявами культури бачу у Вас теж не все гаразд. А для особливо уважних, скажу ще те - що ми не вимагаємо пробачити нам борги, ми хочемо платити! Але принципу справедливості у нашій державі, як і у банкірів ніколи не було! Тому і Кредитний майдан!
Юрист Банку до Наталія Янчук Показати IP 22 Серпня 2014 00:15
1. Ооо, у Вас є юрист))), Ви все таки вчитесь трішки, більше ніж впевнений, що його ж не було коли ви підписували кредитний договір. 2. А коментар покажіть, і перечитуйте кожного ранку... можливо дійде поступово. 3. Вже більше ніж 6 років як юрист Банку, а Ви не те що банкір, з Вас і касира не вийде на підприємстві з кількістю працюючих: директор і Ви)). 4. Щодо культури: якщо її немає у людини, то її відсутність у цієї людини можна показати лише її мовою... Так, що не Вам судити про мою культуру... 5. Хочете-платіть... Скільки разів я чув цю фразу)))) 6. Передостаннє речення видало всю Вашу меркантильність))) Чітко написали, що хочете переглянути принцип справедливості у нашій держави в свою користь, і нехай, що за рахунок інших. Браво!!!
О.С. до Юрист Банку Показати IP 22 Серпня 2014 00:30
Оце хамло ! В АТО давай, а не тролиш тут! Юрист ёптль...Чи ждеш, поки каску тобі з автоматом видадуть, тоді підеш.. "Нема культури.." Ти свої смайли і культуру в інше місце впихни. І поки нормальні мужики захищають своїх жінок там, де зараз треба, ти хоч тут тих жінок не домахуй. Можеш - поможи, не можеш - чмирись собі на дивані мовчки!
Юрист Банку до О.С. Показати IP 22 Серпня 2014 00:38
В народі кажуть - правда очі коле. Саме цим пояснюється Ваш грубо-селянський тон))) В нас вільна країна: і не Вам щось забороняти мені, як і не Вам мені щось про АТО писати. Тема тут інша.
О.С. до Юрист Банку Показати IP 22 Серпня 2014 00:46
Тему свою з такими коментарями скоро побачиш. будь простішим і до тебе потянуться люди, боєц)
Юрист Банку до О.С. Показати IP 22 Серпня 2014 01:18
хочу побачити. Слабо?!)))
Наталія до Юрист Банку - до "кр Показати IP 22 Серпня 2014 00:38
Хотіла сказати щось про ліквідність (короткострокову і довгострокову), та щоб не смішили депозитом заключеним на 20 років і взятим ще по 5,05. Але бачу Вам бракує. Культури в першу чергу. З такими людьми не бесідую) Боюсь опуститись до їх рівня - задавлять своїм досвідом! Будьте щасливі і не меліть дурниць,
Юрист Банку до Наталія Показати IP 22 Серпня 2014 00:44
Взятим депозитом?))) Все зрозуміло якраз з Вами. Якщо цікавить, то - договір про відкриття поточного рахунку в доларах від 2008р., де передбачено % на залишок... Той самий депозит, от тільки безстроковий, з можливістю вільного зняття і поповнення, і ставка менша. І відповідно ризиків менше... І... о да в мене там кошти лежать з 2008р. Уявіть собі!)))
Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 00:31
Банки не мала права видавати валютні кредити. Ліцензію вони отримали заднім числом. На жаль це не можливо довести. Але можливо довести, що отримувати проценти по кредиту Банки не мали права, оскільки не мли і не мають на це ліцензіі, а це уже шахрайство і за це Баки будуть крепко відповідати. Ще треба зазначити, що кожний Договір складений не професійно і має масу помилок. Також є в Договорі пункти, які суперечать принципам гуманності і моралі. Також можна довести, що кожний Договір Позичальник підписував в стані, коли не усвідомлював свої дії, для чого є свідки і відповідні довідки. До речі свідків з боку Позичальника завжди набереться більше, ніж з боку Банка. В багатьох випадках в супровідних документах до Договору банки підробляли підписи. Отже, Банкам поки не піздно краще погодитись на реструктуризацію Договору по переведення у гривню по курсу на момент укладання Договору. В іншому випадку Банкам буде нарахований великий штраф за всі їх свідомі і не свідомі мяко кажучи помилки.
Олександр до Юрист Б Показати IP 22 Серпня 2014 00:36
Шановний! Хочете по порядку? Ну то давайте: "Простий приклад: у мене невеликий депозит у доларах і розміщував я його при курсі 5,05 - мені по Вашій логіці мають зараз вернути гривню по курсу 5,05? " - Так Ви ж його в доларах розміщували - от і забирайте свої долари!!! Якщо звичайно заберете на сьогоднішній день. Хоча так довго депозити не розміщують - з 2007 по сьогоднішній день - навряд чи! Тепер щодо Ваших висновків: "1. "0" економічної грамотності і повна амнезія щодо курсу гривні від початку її введення - "долар всігда буде по 5"" - до Вашого відома серед нас є також і працівники банків, які теж брали кредити в доларах - наряд чи в них "0" економічної грамотності - це лихо підкралось до різних людей!! З приводу амнезії - а нічого, що курс на той час був стабільний??? "2. стадний принцип-"всі брали і я взяв(-ла) в доларах"." - до чого тут "стадний принцип" ? Більшість людей на той час отримували зарплатню, яка була прив'язана до курсу долара по перше, банкіри дуже рекомендували брати в доларах, а в деяких випадках навіть не видавали в гривні - і є факти!! "3. "совок" в голові - "держава має нас захистити, нічьо не робить і тд тп"" - взагалі то держава є гарантом стабільності національної валюти а на сьогоднішній день - все летить шкереберть!!! І до чого тут "совок" . "А що Ви зробили для держави?" Ми чітко сплачували і сплачуємо наші податки і навіть на сьогодні є люди, які усіма силами намагаються заплатит кредитний платіж по такому жахливому курсу!!!! " Халява - це навіть не соціалізм, а комунізм." І де ж та халява??? " 4. Відсутність будь-яких проявів правової, економічної та політичної культури. Є поняття обовязковості договору, є закони ринкової економіки. Ні, не чули?" До Вашого відома наші активісти мають таку культуру, що Вам і не снилось, а багато з них і вже можуть і самі юридичні консультації надавати!! Ми знаємо і про всі закони і обов'язки - тільки банки і держава чомусь забувають про свої!!! "5. Є таке невідоме Вам поняття совість. Прояв її - не вимагати незалежних від держави (яка не має права втручатись в договірні обовязкові для сторін умови договору) благ за рахунок когось іншого. Зокрема, і інших громадян, які платять податки, а частина цих грошей у разі прийняття рефінансування мають піти на підтримку банків (дочитуйте весь законопроект і пояснювальні записки, що почитайте реакцію МВФ на цей закон). Чи можливо заборонимо і ліквідуємо всі банки? ну нащо нам вони? Залишимо 1 супернадійний)) Ощад, у Вас же всеодно амнезія." Ту взагалі совість повинна бути у працівників НБУ, банкірів, чиновників, які виселять сім'ї з дітьми за невеликий борг, а самі зовсім не платять по мільйонним кредитам!!!! "5. Не ганьбіть жертв майдану плагіатом назви і меркантильністю привязаної до цієї назви ідей. Найобразливіше, що з такими співгромадянами-"кремайданівцями" не світить нам ніяка Європа. "Який ЄС? Якщо в голові - темний "лєс"..." До чого тут Ваші слова - майдан був і раніше і трактування цьому слову - самоорганізація суспільства. І до речі в ЕС - зовсім інші умови кредитування і Ви це маєте знати!! "P.S. Розкажіть свої доводи будь-якому європейцю - впевнений Вам буде соромно від його реакції. Банків з переважною долею європейський інвестицій в капіталі залишилось менше ніж пальців на одній руці - не задавали собі питання чому? Впевнений, що ні, як і те, що Вам байдуже на це." Якраз європейці і розказують про те, що коли в країні криза - то людям теж ідуть на зустріч іа не давлять!!! "P.P.S. Передбачаючи емоційні закиди щодо нібито "боїться втратити роботу" - відповідаю відразу - і не надійтеся)) І ще на відміну від Вас завжди розраховую лише на себе, так що впевнений, що проживу і без праці на банк і без заняття юриспруденцією (якщо це мені потрібно буде)" А ніхто Вам і не каже, що саме Ви втратите роботу - у Вас же депозит є який ви розмістили ще по курсу 5 - Вам його вистачить на довго - на відміну від людей, які через "гарні відносини з банком" вже втратили останні копійки і тепер вже не хочуть мовчати і збираються разом, щоб нарешті вирішити питання з кредитом. P.S. Всі Ваші доводи вказують на те, що Вам дуже далеко ще до розуміння потреб людей і страждаєте від інформації, яку Вам надають з новин і т.д. але аналізувати хоча б трішечки Вам зовсім важко, а може і ніколи. Тому спочатку спробуйте розібратись, а потім вішайте ярлики! Успіхів Вам!!
Наталія до Олександр до Юрист Б Показати IP 22 Серпня 2014 00:43
Олександр, підтримую повністю. Але що Ви! - там грамотності 0 у всіх, тільки не в цього!)))) І навіть всі разом взяті юристи, банківські працівники, що у "Кредитному майдані" - ніщо йому! Всі ноль!))) Один він - розум Всесвіту))) Смішно. Не тратьте на """ час))))
Юрист Банку до Олександр до Юрист Б Показати IP 22 Серпня 2014 01:11
Маленькі відповіді на Ваш у допис, який не дає відповіді ні на один пункт. 1. Щодо мого депозиту-читайте вище... 2. Щодо економічної грамотності - уявіть собі, що і в окремих (і навіть більше) працівників Банку її немає, а в тих що є - ті без валютного кредиту. 3.Щодо стадного принципу - Ви самі все маєте аналізувати, а не робити як всі чи як кажуть.Якщо Ваша зарплата привязана до долара, то і з кредитом на сьогодні у Вас немає бути проблем, чи не так? 4. Щодо совка. Якщо Ваші економічні проблеми і прорахунки має вирішувати держава - о це і є Ваш совок. Рефінансування по 5,05 - це і є халява. Чи може ставку зробимо і порахуємо як в тодішніх гривневих кредитах?!))) Згідні, тоді чого ж за це не кричить "кремайдан"?)) 5. Щодо культури: договір має виконуватись - це є основою права ще з Др.Риму. Щодо законів ринку- довго писати, раджу почитати - як мінімум не завадить. 6. Хто там не платить по мільйонним кредитам? То можливо проблема глибше? Так отож в тій самі культурі - про яку було написано. 7. Щодо кредитування в ЄС - перечитайте зверху написано щодо % ставок. 8. Якраз я знаю реакцію європейців на такі ініціативи законодавчі (рефінансування, мораторій, не можливо продати, бо діти і тп.). А спробуйте пояснити Ви (Взяв в валюті, валюта виросла, платити не можу, держава має прийняти закон, банки мають понести ще більші збитки, держава виділити кошти з бюджету для часткового покриття збитків банків))). 9. Майдан був раніше, а чого ж тоді "кремайдан" появився після подій цієї зими? Слово майдан уже не асоціюється з з тим, що Ви пишете. 10. Ваші доводи як і всього "кремайдану" вказують на те, що за рахунок інших хочете виправити свої помилки, прорахунки і безграмотність в непростий для країни час! Це Ваші субєктивні і меркантильні потреби. І Вам удачі!))
До представників бан Показати IP 22 Серпня 2014 08:14
Лошари, поясність.Що за процентна ставка по гривневому кредиту 36 річник , та ще і плюс ?От корінь зла-бажання отримати швидко надприбутки, загнати всіх в боргову кабалу..Але є межа, межа терпіння...
Лошарі до До представників бан Показати IP 22 Серпня 2014 10:52
Все просто: в % ставку окрім вартості кредитних ресурсів закладено відсоток майбутнього неповернення, втрат якщо прийдеться стягувати через суд. Сплачуєте за себе і за ситуацію в країні. Допоки буде популізм, недолугі закони, які вбивають кредитора, корупція на всіх ланках, кредитні майдани - ситуація не зміниться... Кредитувати в Україні по іншому через описані ризики - неможливо. Тому і ставки більші.
не банк до Лошарі Показати IP 22 Серпня 2014 11:02
Надайте тоді відповідь на запитання: У віртість кредиту входять відсоток майбутнього неповернення, втрат якщо прийдеться стягувати через суд, а у відсоткову ставку по депозитах на рівні 30% що входить? Часом не майбутні кошти, які принесуть лошари, надіячись на повернення? А банк отримає чергове рефінансування у зв"язу із неможливістю повертати кредити? Чи беручи у 2014 році депозити у населення бан розраховує повернути їх за рахунок кредитів, які були видані у 2005 році???
Вам до не банк Показати IP 22 Серпня 2014 11:06
Відповідь - нижче.
гість Показати IP 22 Серпня 2014 09:18
Поясність, в чому різниця між кредитами в доларах, який при всьому вашому небажанні визнати банки все таки нав"язували позичальникам, посилаючись, що гривневих доходів не вистачає на погашення кредиту за вищими ставками, і депозитами під 30%. А я поясню, люди не фінансові махінації задумували, і не піраміди будували, а власним житлом себе забезпечували, не як у совок, коли на заводі держава видавала, а власним потом зароблену. А банки такими відсотками і створюють проблеми вкладникам, які із почуття жадності несуть останні гроші в чергове МММ, ВАБанк і Західінком. Совок це коли на державу надієшся, а люди самі платять, і списати при цьому нічого не просять, на відміну від збанкрутілих банків, якім всі борги пробачені. Зробіть бізнес прозорим, покажіть куди витрачене мільйонне рефінансування і ми повіримо у вашу казку про поганих позичальників, які винні у свїох економічних негараздах країни.
Гістю до гість Показати IP 22 Серпня 2014 11:05
Якщо не вистачає гривневих доходів, то чим керувались коли все таки взяли у доларах? Навязував банк (є докази?) чи знайомий банківський працівник? ( з ним усе добре?)) Відсотки по депозиту під 30% - це перша ознака що банку не вистачає коштів... висновки робіть самі. А ці люди просять списати! Чи що по Вашому має бути з різницею, яка лишається після переведення боргу по курсу 5,05? При цьому це списання без податків (так прописано в законі), а от інші позичальники, яким списують ще винні державі 15-17% від списаної суми. Чому про це всі мовчать? Чи тут держава правильно робить? Просять вони списати за наш з Вами рахунок - часткове покриття збитків банків з бюджету+подібні закони і роблять ставки по новим кредитам під 35% на сьогодні. Кредитування має врятувати економіку, але чи буде це кредитування з такими законами. А що запропонувати гривневим позичальникам, які по % переплатили у порівняні зі ставкою в доларах. А ці ж хочуть по 5,05 перевестись і ставку не чіпати... Згідний, що прозорість бізнесу, відсутність корупції, адекватність і не популізм законів, їх виконання - це вихід!
гість до Гістю Показати IP 22 Серпня 2014 11:33
Так а банк, із своєю машиною експертів, прорахувалиса? Що б отримати кредит надавались довідки про доходи - гривневі, і банк пропонував умови. Так, ОСОБИСТО МЕНІ У ВИДАЧІ ГРИВНЕВОГО БУЛО ВІДМОВЛЕНО, ОСКІЛЬКИ НЕ ВИСТАЧАЛО ДОХОДІВ ДЛЯ ПОГАШЕННЯ КРЕДИТУ, А ОСЬ У ВАЛЮТІ - БУДЬ-ЛАСКА. Це конкретний приклад і доказ безвідповідальності банків. Тепер їм достатньо моїх гривневих доходів для погашення валютного кредиту. Ще питання. Мій кредит продано за 50% вартості, і це ще я вам скажу дорого, оскільки на момент продажу обслуговування кредиту позичальником було ідеальним. Через пору днів перепродали кредит. Скажіть, 50% вартості банк списав? Колапсу не сталось? Чому на сьогодні самому позичальнику таких умов не пропонують? Це вирішить питання? Ствердне так, а ось подальше обговорення - аж ніяк. Р.S. Якщо поразувати погашення кредиту по відсотках, яки були у гривневих кредитах і усі платежі які я здійснила - для погашення залишилась би смішна сума. Я згідний здійснити таке перерахування
гістю до гість Показати IP 22 Серпня 2014 13:33
Є міра відповідальності банку - збиток від виданого такого кредиту і що робити з цим збитком - продавати за 50% чи менше Вас немає обходити, бо це не Ваші гроші, а гроші банку. А в чому Ваша міра відповідальності? В тому що Ви не платите? живете в квартирі, яку купили за банківські гроші і хочете щоб Вам зробили рай по 5,05 за рахунок інших?!
і ще до Гістю Показати IP 22 Серпня 2014 11:41
І ще, пропоную спрогнозувати ситуацію, при якій усі валютні позичальники, стали не в змозі платити кредити, пройшовши усі суди і виконавчі служби віддали квартири баку і залишившись на вулиці погасили Банку 20% боргу. Кому від цього стало легше, яку проблему це вирішило? Більшість доходів у позичальників і так не офіційні, погашення за рахунок іншого майна - міф. Рано чи пізно банку прийдеться списати безнадійний борг. А результат - людина на вулиці, шахраї власники дешевенької квартири, заплямованої дитячими слізьми, банк біля розбитого корита. Про вигоди держави прописати? Який вихід пропонуєте ви? Позичальникам продати нирку? Але продати можна 1, і для погашення боргу і так її не вистачить.
гістю до і ще Показати IP 22 Серпня 2014 13:38
так в чому проблема? продайте добровільно те, що взяли в кредит і не буде 20%, шахраїв і т.д. А з залишком як Ви кажете, якщо Ви такі бідні, що нічого іншого немає, чи грамотні і раді, що інше майно продали - рано чи пізно доведеться списати... А щодо конкретного питання вихід простий : не перекладайте свої проблеми і прорахунки на інших. Не можеш платити - продай заставу, а не шукай шляхи як довше пожити в квартирі, вимагаючи від держави і інших допомоги. Щодо загального виходу для держави - перечитайте мій початковий пост.
Анонім до гістю Показати IP 22 Серпня 2014 14:25
Так воно і виходить, що навіть при добровільному продажі квартири, уся сума кредиту аж ніяк не гаситься. Я не мрію про мальовничий 5.05, а пропоную реальний розподіл відповідальності на 3 особи Банк, Держава і позичальник. Така формула справедлива. Я платив кредит з 2007 року, справно, щомісяця і без жодних проволочок до квітня цього року, і надалі ХОЧУ платити, а не судитись і просити списання. Надайте таку можливість і рахуйте свої відсотки спокійно. Шахраї відсіялись по таких кредитах ще у 8-9 роках, залишились позичальники, яким борг не байдуже. Вартість квартири вже заплачено! Банк по суті свої кошти повернув!
ЮБ до Анонім Показати IP 25 Серпня 2014 00:21
От і ставте питання про рефінансування (що треба було зробити ще років 3-4 назад, чи знову була віра що долар не виросте?)+реструктуризацію (бо вже, наскільки зрозумів- потрібно). І ще, банк кошти поверне, як вони будуть повернуті повністю.
думка до гістю Показати IP 22 Серпня 2014 14:37
На мою думку, такого перекладення відповідальності на плечі платників податків як роблять наші Банк ще годі й пошукати. Ознайомтесьhttp://www.epravda.com.ua/publications/2014/08/21/484842/ Не чисті на руку державні мужі за свою долю викачують гроші з бюджету на фінансування недолугого керівництва фінустанов. Невже можна порівнювати неспівмірне?
ЮБ до думка Показати IP 25 Серпня 2014 00:24
Всі банки отримують рефінансування? І хто не повертає? І хто вибирав цих держмужів?
наталія Показати IP 22 Серпня 2014 11:05
Юрист банку ти наголошуєш, що люди, які брали кредити не прораховували свої можливості. То скажи будь- ласка, а що тоді робили банки коли в 2008 році піднявся курс валют, швиденько підняли процентні ставки по кредитах. Ви ж такі розумні мали прорахувати всі ризики.
ЮБ до наталія Показати IP 22 Серпня 2014 11:08
піднімали не всі - це перше. По друге, можливість підняти ставку, яка передбачена в договорі, це якраз і оцінка майбутнього ризику.
наталія до ЮБ Показати IP 22 Серпня 2014 13:40
оцінка мфйбутнього ризику вкладається у відсоткову ставку, яка вказана в договорі, а не піднімати скільки завгодно. Може тоді від платників кредитів оцінка ризику є несплата "казкових" відсотків.
ЮБ до наталія Показати IP 25 Серпня 2014 00:13
% ставка, яка вказана в договорі - це оцінка ризику на момент його підписання...
Михайло до ЮБ Показати IP 22 Серпня 2014 14:00
Як бути з тим, що Банк підробив підпис в документах до Договору? Що зроблють з таким Банком в Європі? Поки що не називаю цей Банк, даю йому шанс. Прийде час і скажу назву цього Банку. На мою думку такий Банк необхідно закрити (надалі забути назву цього Банку) з вимогою про виплату великої компенсації. В наступних коментарях про інші злодійства Банків. До речі деподілись мої коментарі і відповіді на них?
ЮБ до Михайло до ЮБ Показати IP 24 Серпня 2014 23:47
Назву озвучте. І без суду від вас ніхто не відстане. На жаль, кредитування по українському - це і подібні випадки, і вина в цьому працівників.
Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 14:33
і ще, в практиці європейських країн, на досвід яких тут неодноразово посилаються, широко застосовується практика "Ключі на стіл". Так чому наша банківська система, поглинаючи заставу позичальників, майно поручителів вимагає погасити кредити ще й у їх дітей? Не шановані мною банкіри, ключі на сліл?
ЮБ до Анонім Показати IP 24 Серпня 2014 23:48
Ставте так питання - і Вам підуть на зустріч.
анотім до юб до ЮБ Показати IP 26 Серпня 2014 09:08
так питання ставиться з квітня 2014 року. Банк не хоче відпускати "курку яка несе золоті яйця". Вибачте, як і з людьми, банки бувають різними
Максим Пасічник Показати IP 22 Серпня 2014 21:24
Активісти молодці. Вони не перестають боротися за чесні відносини. Позичальники не винні що курс виріс на небачені висоти, і далі росте. Я брав кредит з доларом по 5 грн., незважаючи на дві кризи старався платити з випередженням графіка. Це робити повірте мені шановні тролі, дуже важко. В сьогоднішніх умовах, коли курси ростуть щодня виплачувати кредити стає майже неможливо. Рівень зарплат в регіоні не росте, життя дорожчає. Банк не благодійна організація, гроші позичали не безкоштовно. На той час (до 2008 р.) позичальники і банки допомогли один одному: позичальники позичали на покупку квартир (як я наприклад), а банки отримували свою винагороду, зарплату своїм працівникам на багато років вперед, ще і квартири в заставу. І що нам робити сьогодні ? Банкіри навіть не хочуть зрозуміти проблеми, думають, що ми позичали гроші багато років назад, щоб їх не повертати ???!!!! Їх вистачає тільки на тролення. Не можете допомогти, - хоч не заважайте. Якщо маєте багато знань і енергії - зупиніть знецінення гривні ! Повністю підтримую дії ініціативної групи. Так тримати !
ЮБ до Максим Пасічник Показати IP 25 Серпня 2014 00:03
По-перше. позичальники теж винні, ще більше за банки і країну. По-друге, що там отримали банки від невиплаченої вами позики? По третє, перед тим як говорити про бажання чи не бажання розуміти проблеми - змоделюйте ситуацію, коли ви віддали в борг валютну позику на значний період... І Ваші дії? По четверте, спочатку зясуйте для себе зміст поняття - тролення і знайдіть відмінність від аргументованого спору+іронічний підтекст речей, які вперто не хочуть помічати. Останнє, щоб зупинити знецінення - треба зупинити і подолати зовнішню агресію, потім вернути довіру інвесторів, в т.ч. запровадженням ринкових законів, відсутністю корупції і верховенством права (але ніяк не викриками і вимогами - дайте нам можливість вернути те, що взяли в меншій кількості, жити і користуватись майном за яке ми не вернули кошти і тд).
Михайло Показати IP 23 Серпня 2014 21:58
Взагалі-то підписання Договору нічого не значить. Буває, що людина підписала щось, ну і що. Буває людина не подумала, не додивилась, була в такому стані, що не розуміла до кінця значення своїх дій. В решті решт підписати можна під дулом пістолету в переносному і навіть в прямому сенсі. І що тепер розплачуватись за це все життя. А якщо людина помилково підпише, що їй треба відрубати голову, то що, Банк насправді буде відрубати голову? Банк навпаки мав застерегти людину від підписання такого кабального, ганебного, жахливого, нелюдського за своєю суттю Договору, а не штовхати людину до такого підписання. Фактично людина, яка підписала такий Договір, потрапила в пастку. Різні позичальники просять різні пільги по таким Договорам. Як на мене, наприклад, нормальною є така схема, при який віддаю Баку квартиру, а він повертає мені всі гроші, що заплачені Банку на даний момент. Тоді фактично повертаємось до статус-кво. І що тоді втрачає Банк? А нічого. Щоправда уже не буде мати надприбутків. Хай тоді вмикає кмітливість і думає як використати квартиру для тих самих надприбутків. Але ж для цього треба думати, діяти, працювати. Але для чого, коли надприбутки можна мати не роблячи нічого, оскільки є позичальники, яких можна доїти просто так, без зусиль. В наступних коментарях про інші злодійства Банків.
ЮБ Показати IP 25 Серпня 2014 00:07
Фразою "підписання Договору нічого не значить" Ви нагадуєте "царя" однієї з сусідніх країн, що в народі по справедливому називають на літеру "Х". Щодо Вашої ідеї - банк квартиру Вам не продавав-віддайте квартиру продавцю, а він хай верне вам ті самі гроші, які ви брали в банку і принесіть в банку ту саму суму. Банки будуть тільки за!
Михайло Показати IP 25 Серпня 2014 15:33
Не розумію порівняння з "царем" та з літеро "Х". Ви нагадуєте більш страшних істот, займаючись такою нешляхетною справою як захист мяко кажучи несправедливих установ. Повторюю, хіба людина не має право на помилку? Буває, що підписала не те (Банк створив таку обстановку), і за це розплачуватись все життя. Наркомани, п'яниці теж свїми руками губили і гублять своє життя, тобто помилились. І що тепер їм не треба допомогати, лікувати. А що до Договору, то він є споживчим. Товар, що підсунутий Банком по Договору, неякісний. Тому покупець за бажанням має право повернути неякісний товар. До речі так робиться в усіх цивілізованих країнах світу. Також чому для Банків не діє принцип "Клієнт завжди правий", який також є приоритетним для всіх цивілізованих країн світу. Далі що за ахінея з продавцем? Продавця вже не треба чипати, він свою справу виконав і пішов в сторону. Банк купив квартиру у продавця. Квартира юридично належить Банку. То хай забирає свою квартиру і віддає гроші позичальнику. Відповідно чому Банк не хоче визнати Договір недійсним. Від того Банк нічого не втрачає. Що стосується мого Договору, то взагалі гроші подавцю я заплатив свої, тобто зі своєї кишені, у Банка я гроші не брав. Проте Банк всього цього не хоче визнавати. На перший погляд це здається дивним, але для цього треба детально розібратись в Договрі і в матеріалах до нього. І головне, які можуть бути аргументи на користь Банка, який займається підробкою пидписів клієнтів. Про інші злодійства Банків в подальших коментарях
ЮБ Показати IP 25 Серпня 2014 16:43
Розжовую: про Путіна, Крим і не тільки, і його відношення до договорів. Хоча по Вашому може він і не Х..ло, а чинить правильно. А біда банку в тому, що видали кредит такій істоті як Ви з свідомістю на рівні школяра 5-6 класу (про істот не я перший почав). Банк дав Вам гроші - неякісні?))) Тоді швидше, неякісну річ Вам продав продавець - квартиру, яка сьогодні вартує в рази менше. Корфаген має бути знищений! Упс, тобто пишіть далі про злодійства)))
Михайло Показати IP 26 Серпня 2014 00:25
До чого Ви тут приплетаєте і вішаєте на мене Путіна і літеру "Х". Можете забрати собі і Путіна і літеру "Х". Віідносно того, що Банк видав мені кредит, то знов пояснюю, що Банк його мені не видавав, хоча Банк безпідставно вважає, що видавав. І знов Ви приплетаєте продавця, хоча квартиру, яка сьогодні в рази вартує менше, мені підсунув Банк. З вини Банка я упустив кращу квартиру. А якщо Банк вважає бідою те, що видав мені кредит, то знов пропоную наступну схему: хай забирає квартиру і вддає назад мої гроші. Що стосується свідомості на рівні школяра 5-6 класу, то можу сказати, що володію сьома іноземними мовами, хоча за спеціальністью є технарем. Є єдиним від України членом редаційних колегій наукових журналів Scopus і неодноразово запрошувався і зараз мене запрошують на міжнародні конференції в Європу, де виступаю з науковими доповідями на іноземних мовах. Продукція за моїми винаходами випускається країнах Євросоюзу. Якщо цього замало, то є ще здобутки. Відносно істот Ви дарма ображаетесь, я не намагався Вас образити. А про літеру "Х" не я перший почав. Якщо надалі хочете сперечатись, то давайте без образ, і чесне сперечання на конкретних фактах. Отже про факти. Я так і не отримав відповіді як бути з тим, що Банк займається підробкою підписів клієнтів? А Карфаген шкода, оскільки він протистояв агресивній Римський імперії.
Murilo Показати IP 11 Листопада 2014 09:20
Вам потрібно терміново кредит? якщо так, зв'яжіться [email protected] для швидкого і надійного кредит сьогодні.
Louis Anderson Показати IP 20 Листопада 2014 02:40
коментар було видалено
Місіс Ганна Показати IP 6 Січня 2015 11:12
Шановні Кредиту Притулку!!! Комплімент дня, ранку місіс Ганна я пропоную фінансову допомогу клієнтам в необхідності кредиту, поспішати зараз і зв'яжіться зі мною, якщо ви зацікавлені в кредит email: [email protected] Спасибі і ласкаво просимо З повагою Місіс Ганна
john Davidson Показати IP 3 Лютого 2015 05:02
коментар було видалено
divine joan Показати IP 19 Лютого 2015 11:05
Привіт Це має повідомити широкій громадськості, що пані Божественна Джоан приватного кредиту кредитор відкрити фінансові можливості для всіх в необхідності будь-якої фінансової допомоги. Ми видаємо кредит в 2% річних для приватних осіб, фірм і компаній під ясною і зрозумілою умови і терміни. зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою за адресою: ([email protected])
ASHANTY MORGAN Показати IP 3 Липня 2015 05:01
Ви хочете, щоб позичати гроші, і якщо так, відправити ваше ім'я, адресу, телефон, країну, тривалість, стан, електронна пошта: [email protected]
vasquez Показати IP 23 Травня 2016 04:36
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus