USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині пропонують низку змін до обласного бюджету

5 Травня 2016 21:30
Добудова, ремонт та реконструкція низки шкіл та ДНЗ - такі пропозиції щодо змін до обласного бюджету підготували депутати Волиньради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 5 травня.

Депутати озвучили низку пропозицій до проекту змін до обласного бюджету на 2016 рік.

Зі слів голови комісії Петра Савчука, до нього звернулися представники Зимненської об’єднаної територіальної громади щодо капремонту ДНЗ у селі Бубнів. Співфінансування просять у обсязі 1,02 мільйона гривень. На території цієї ж об’єднаної територіальної громади у селі Льотниче на капітальний ремонт НВК просять передбачити 1,246 мільйона, а на ремонт НВК-ліцею у Зимному – 822 тисячі гривень (загалом 3,088 мільйона гривень).

Окрім цього, у селі Річиця Ратнівського району на добудову та реконструкцію ДНЗ потребують 1,5 мільйона гривень, у селищі Ратне на перекриття даху ЗОШ №2 потрібно, згідно з попереднім кошторисом, 3 мільйони гривень. Плачевною він назвав ситуацію зі школою у селі Осівці Камінь-Каширського району, де просять 2 мільйони гривень. На добудову каналізаційних мереж від бази «Супутник» до бази «Технічний» поблизу озера Світязь просили виділити 950 тисяч.


Член комісії Ірина Констанкевич повідомила про прохання громад щодо реконструкцій та ремонтів ДНЗ. Так, у Горохівському районі йдеться про дитячий садок села Шклінь (400 тисяч гривень), на заміну вікон та опалення ДНЗ у Мар’янівці потрібно 250 тисяч гривень на умовах співфінансування. У селі Козлів Локачинського району просять виділити 50 тисяч на заміну вікон. Окрім цього, на реконструкцію амбулаторії у Сенкевичівці Горохівського району потрібно 350 тисяч гривень.

Депутат Вячеслав Рубльов зазначив, що для співфінансування добудови школи у селі Забороль Луцького району потрібно 2 мільйони гривень (будівництво фінансують також з районного бюджету). Також він підтвердив необхідність початку будівельних робіт у селі Осівці, де ситуація жахлива.

Своєю чергою, член комісії Михайло Скопюк просив передбачити кошти на завершення реконструкції ДНЗ у селі Крухиничі Локачинського району у сумі до 1,5 мільйона гривень.

У підсумку, члени комісії рекомендували врахувати вказані пропозиції під час перерозподілу бюджетних залишків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus