USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині пропонують повністю покривати відсотки за кредитами селян

14 Грудня 2016 11:32
Кредити для розвитку сільського господарства можуть стати доступнішими. З обласного бюджету націлилися виділяти гроші на компенсацію майже всіх відсотків за кредитною платою.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин 14-го грудня.

На Волині діє Порядок надання та використання коштів обласного бюджету на виконання заходів Комплексної програми розвитку агропромислового комплексу Волинської області на 2016-2020 роки.

Згідно з ним, опираючись на ставку Нацбанку, на сьогодні реальне відшкодування сягає до 14%, натомість селянам дають кредити під 19% і більше. Така ситуація не стимулює господарства до розвитку.

Учасники засідання зауважили, що торік на Волині брали 30-40 кредитів, а цього року лише один фермер.

Зваживши на такий стан справ, членик комісії ухвалили рішення, аби внести зміни у Порядок надання та використання коштів обласного бюджету. Згідно зі змінами, пропонують відшкодовувати дві ставки Нацбанку (28%), але не більше ніж облікова ставка банку.

Якщо депутати Волинської облради ухвалять пропоновані зміни на черговій сесії, то відсотки будуть повністю покривті за кошти обласного бюджету чи лишатиметься селянам до сплати лише 1-2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 14 Грудня 2016 12:39
Коли вже те село наїсться.А про міщан хтось думає?
Селянин лучанці Показати IP 14 Грудня 2016 14:06
Спустись з балкона, візьми в кредит насіння та граблі, може зможеш щось виростити і наїстися. А то привикла щоб за неї всі думали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus