USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині викрили 6 медиків, які вимагали гроші за групу інвалідності

27 Липня 2015 08:37
На Волині посадовці медико-соціальної експертної комісії вимагали хабарі за встановлення групи інвалідності. Про це інформують у Департаменті протидії злочинності у сфері економіки МВС України.

Голова Ковельської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії у змові з п'ятьма членами цієї ж комісії на системній основі отримували хабарі за видачу висновків МСЕК щодо встановлення групи інвалідності.

23 липня 2015 року працівники управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України у Волинській області задокументували злочинну групу посадових осіб Ковельської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії Волинського обласного бюро медико-соціальної експертизи. До складу групи увійшли: голова комісії, лікар-хірург, лікар-терапевт, медичний реєстратор та старша медична сестра МСЕК. Зловмисники на системній основі вимагали та отримували хабарі від громадян за безперешкодне призначення груп інвалідності загальних груп захворювання та продовження строків дії групи інвалідності.

Всього задокументували понад 20 фактів вимагання та отримання неправомірної вигоди на загальну суму понад 30 тисяч гривень.

Раніше за цим фактом слідчі управління УМВС відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри правопорушникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рахуйте уважно! Показати IP 27 Липня 2015 09:18
Дивний рахунок у речників МВС: "Голова Ковельської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії у змові з п'ятьма членами цієї ж комісії", а далі:"До складу групи увійшли: голова комісії, лікар-хірург, лікар-терапевт, медичний реєстратор та старша медична сестра МСЕК". Невже голова комісії змовився сам із собою?! Отож, не 6, а п'ять осіб.
Ковельчанин Показати IP 27 Липня 2015 09:23
До недавно головою комісії був нинішній начальник МТМО ніби, цікаво а хто ж попався
лучанин Показати IP 27 Липня 2015 09:32
Їм треба ноги поперебивати!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus