USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вже не платитимуть податок «відром картоплі»

20 Січня 2015 12:36
Волиняни платитимуть за землю вже не «відро картоплі», а близько 200 гривень за гектар.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань сільського господарства, продовольства, земельних відносин сьогодні, 20-го січня.

Зі слів голови профільної комісії Валерія Діброви, - торік зібрали 100 мільйонів гривень земельного податку, а цього року ця сума збільшиться в 10 разів.

«Раніше ми платили від 20 до 25 гривень за гектар. Було таке, що люди сміялися, бо платили податку «неповне відро картоплі», а зараз будуть платити більше 200 гривень», - розповів Діброва.

Також депутат обласної ради наголосив, що необхідно скасовувати певні пільги для селян.

«Зараз пенсіонери мають пільгу - 2 гектари землі, за яку не платять. Але ж ми розуміємо, що цією землею займається не старий дідусь, а обробляє його родина, тому варто скоротити пільгу до одного гектара, бо теперішнє використання землі - це вже товарне виробництво», - пояснив Валерій Діброва.

Зауважимо, що у повному обсязі планують фінансувати програми підтримки селян депутати Волинської обласної ради у 2015-му році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ВДВ Показати IP 20 Січня 2015 12:53
Діброва сам приховує податки і обдирає як державу, так і людей.
коля Показати IP 20 Січня 2015 13:05
Діброва хитрий жадний і ще буде повчати інших!!!!!!!!!!!!?
Доповнив Показати IP 20 Січня 2015 13:19
... І ненажерливий.
Василь Показати IP 20 Січня 2015 13:32
Діброва - "редиска"- хоче ще паїв халявних у людей забрати!!! при цьому зменьшити пільгове використання паю! Люди!, селяни!, розірвіть договора оренди землі з цим "ненажерою", обо підніміть йому оренду до 2500 грн за гектар...... Ганьба земляку!
Ваня Показати IP 20 Січня 2015 14:23
А він правий. Візьміть уж в селі нахарали землі по вуха. Мають по 20 гектарів, мало того,що паї позабирали, а в оренду набрали і за копійки хочуть. А самі вирощують десятки гектарів пшениці, картоплі, буряків. Продають пшеницю беруть десятки тисяч грн. а податків нуль. Продають по 5-10 кабанів і телят,держать по три корови. на базарі з нас деруть за молоко, масло сир уже по 40-50 грн. А за мясо по 100, яйця 30-40 грн- це все собі,бо малор. Ви скажете, а вони бідненькі працюють. Так, працюють,але і ми працюємо також,а податки змушені платити і які. Їх ніхто не гонить в шию,вони самі на себе працюють,коли хочуть і як хочуть. А ми одержуємо 1000-2000 зарплати і пенсії 1000, а платимо 600 грн і більше податків на них же, бо ні один селюк не хоче працювати за тисячу.Він не встає і не біжить на роботу в 9 і назад в 19-00. Давно село повинно платити податки до гектара ні, а далі плати,бо 50-85 сотих ,то точно для себе тільки і вистачить, а продавати нема що.
розум до Ваня Показати IP 20 Січня 2015 14:55
Вперед в село, і станете міліонером. Тільки в селі треба вставати в 5 ранку і лягати в 12 ночі, бо свині і корови хочуть їсти. А в місті з 9 до 18.00, з перервою на обід з 13 до 14.00. От і все. Я не заздрю селянам, бо вони, дійсно, важко працюють, і не один ще не став мільйонером. А земля, без людей, нічого не варта.
робітник до розум Показати IP 20 Січня 2015 15:01
слухай я пашу на заводі і встаю рано та лягаю пізно, бо в три зміни. ТА ПОДАТКИ ПЛАЧУ ПО ПОВНІЙ НА ЦИХ ЖЕ СЕЛЮКІВ, ХТО ЇХ ГОНИТЬ,ВОНИ ВСТАЮТЬ КОЛИ ХОЧУТЬ І ЛЯГАЮТЬ КОЛИ ХОЧУТЬ.А КОРОВИ В 5 РАНКУ І В 12 НОЧІ НЕ ЇДЯТЬ.ТАК,ЩО НЕ СКИГЛИ, А ПЛАТИ ПОДАТКИ,БО Я НЕ БУДУ ВАЖКО ПРАЦЮВАТИ,ЩОБ ТИ СЕЛЮК ОДЕРЖУВАВ ПЕНСІЮ ЗА МІЙ РАХУНОК, А Я КУПУВАВ У ТЕБЕ САЛО ПО 100 ГРН.ТИ Ж НЕ ХОЧЕШ ЙТИ ПРАЦЮВАТИ У МІСТО НА ЗАВОД З 9 ДО 18.ТИ ПЛАТИШ НА АРМІЮ НІ, А В ПЕНСІЙНИЙ НІ,ХТО ПЕНСІЮ ТОБІ БУДЕ ПЛАТИТИ, А ДОХОДИ МАЄШ ОГО
Патріот до робітник Показати IP 20 Січня 2015 16:23
Ще один "робітник". "Ні!!!! корови не їдять....вони живляться космічною енергією з твого wi-fi роутера)))" туп*к...)
Саша до робітник Показати IP 20 Січня 2015 17:34
Слухай умнік,приїзджай до мене у відпустку і будеш раювати на моїх 30 га землі. І при цьому я умудряюся ще працювати головним агрономом де 4000 га. За мене фірма платить пенсійний та податкі і плюс я як підприємець плачу ще раз пенсійний і податок. І сутками по полях їзджу та ночую на полі,а ти прийшов в 18 годині з роботи і дівана грієш. Хто хоче заробити то буде шукати шляхи ,а не стогнати як тяжко і хтось заробляє більше тебе.А на рахунок Діброви, нехай і мені держава повертає ПДВ як і Діброві,тоді поговоримо про урівняловку з с.г підпр. Хоча справедливості раді скажу,що є багато таких,що нічогг не платять,але з них такі господарі,що якраз хватає дотягнути до новогг врожаю.
Патріот до Ваня Показати IP 20 Січня 2015 16:16
Мені за тебе соромно "Ваню"!!! вчи історію і знайдеш собі подібних, серед світлин 1932-1933 рр., між комісарами або тими, хто зі "щупами" в руках зерно в селян на голод (колективізацію) забирали? я знаю, тобі не соромно за те, що ти принизив працю людей, які своїх синів на східний фронт повіддавали... а тих синів із міст ти принизив теж... села тоннами продукти на АТО віддають, бо усі волиняни - велика родина і їм не байдужа доля солдата! але як кажуть в родині не без покидька))) от ти "Ваньку" задумайся хто ти є? І місту і селу зараз тяжко. Усі тут в більшості за 1500 працюють. А в селах люди грошей ніяких немають поки ту саму картоплю за бесцінь перекупам продадуть... бо у таких як "Ванько" руки закороткі, щоб самому в місто картоплю постачати...він краще щось на клавіатурі наклацає... і винуватить всіх"бо то нето і то нето!!! от покричати, що хтось винен воно тут як тут!!! ) Працюй маргінале!!! Ти "Ваньку" - маргінальний, писака! говорити - не мішки носити. Не вмієш працювати - хто тобі доктор? Проси пробачення в людей... і вчи історію... всім МИРУ! СлаваУкраїні!!! "Краще бути першим у провінції (селі) ніж другим в Римі" Юлій Цезар (100 до н. е. — 44 до н. е)
лана до Ваня Показати IP 21 Січня 2015 12:19
Пане Василю, приїздіть до мене в село Ситовичі обоє будемо разом багатіти ,бо я щось аж до Польщі їжджу ще обполювати щоб на наступний навчальний рік дітей зібрати до школи,а також сплатити за світло,купити собі хочаб якісь мешти,тож навчіть мене багатіти на цій землі,а не горб заробляти
Луцьк Показати IP 20 Січня 2015 19:56
Ваня і "робітник". Ви ******* полішуки, які прийшли в наше місто користуватись готовими благами. Ви для міста не зробили нічого крім того, що гадите на кожному кроці і ви ще смієте щось говорити про селян, які вас трутнів годують хлібом. Рік тому ми не знали , що таке МИР і слава Богу поки що не знаємо, що таке голод.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus