USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На ліки не вистачить цілої зарплати

15 Вересня 2009 14:57
За останні місяці ціни на ліки виросли в середньому на 8-10 гривень, а головною причиною фармацевти називають зростання курсу долара, – про це інформують «Волинські Новини».
Як пише «Сегодня», в аптеках лякають новим стрибком цін до кінця місяця. Мовляв, постачальники постійно збільшують вартість медикаментів.
«З кожною новою партією деякі ліки дорожчають, в основному, звичайно, імпортні. Пов\'язано це з тим, що нестабільний доллар», – розповіли нам на умовах анонімності в одній із столичних аптек.
«Зростання цін на імпортні ліки прямо пропорційне зростанню курсу долара, – каже директор по маркетингу Фармацевтичної маркетингової групи «Бізнес-кредит» Ірина Дерев\'янко. – Відповідно, якщо з початку серпня долар виріс приблизно на 8% (з 7,9 гривень за долар до 8,6 гривень за долар), то і ліки подорожчали на 8% (тобто на 8-9 гривень)».
Залежать від долара і вітчизняні виробники ліків, правда, поки вони ціни підвищувати не мають наміру.
«80% від ціни у наших виробників – це витрати на придбання імпортних субстанцій, – пояснює директор Асоціації фармацевтичних виробників Олена Алексєєва. – Але вони поки не планують підвищувати ціни. І навіть якщо зараз курс різко підскочить вгору, то якийсь час, користуючись старими запасами, купленими за колишньою ціною, виробники триматимуть ціни на колишньому рівні».
В уряді ж кажуть, що підстав для подорожчання ліків немає. «Зрозуміло, є тенденція до зростання, але різкого подорожчання не буде, я в цьому упевнений, – переконаний заступник глави Держінспекції по контролю за ліками Костянтин Косаченко. – Курс долара не виріс настільки сильно, щоб можна було чекати серйозного подорожчання імпортних препаратів. Що стосується вітчизняних виробників, то вони планово купують імпортну сировину. А раз вони її вже купили, то мінімум 3-4 місяці ціни на продукцію піднімати вони не зможуть. Інспекція стежитиме за економічно обгрунтованим рівнем цін».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Елена Показати IP 15 Вересня 2009 19:57
Я веду очень серьезный Блог www.spasova.net.Хочу рассказать всем,кто не знает,что 21 век - это век высоких технологий в медицине.21 век- это здоровье БЕЗ ЛЕКАРСТВ.И рассказать об этом хочу ВСЕМУ миру на блоге spasova.net

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus