USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

На Волині - 6 офіційних мільйонерів

5 Травня 2009 15:30
Мільйонні доходи цього року задекларувало майже вдвічі менше волинян, як торік. Хоча, разом із тим, один із мешканців краю отримав минулоріч  більш ніж 10 мільйонів гривень доходів, – 5 травня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Отож, шість волинян задекларували доходи понад 1 мільйон на загальну суму понад 50 мільйонів гривень.  У минулому році таких декларантів було 11.   
 
Як і минулого року,  середньостатистичний мільйонер-волинянин цього року декларував  доходи в межах 9 мільйонів гривень в рік. А от за підсумками деклараційної кампанії 2007 року місцеві мільйонери декларували по 6,5 мільйонів гривень у річних деклараціях про доходи .
 
Щодо решти наших земляків, то станом на 20 квітня цього року 9018 громадян подали декларації про одержані доходи за 2008 рік. Це на 984 більше цього показника за попередній рік (в минулому році було подано 8034 декларацій).
 
Таким чином, цього року  7214 волинян подали декларації до податкових інспекцій за місцем проживання  на отримання податкового кредиту (6214 у минулому році) та 1814 волинян, які, згідно з законодавством, були зобов’язані подати такі декларації (1820 у минулому році).
 
Зокрема, 983 громадянина подали декларації про доходи від отримання спадщини, 156 – задекларували доходи, отримані від здачі в найм нерухомого майна, 101 – від продажу рухомого майна, 54 – від отримання інвестиційного прибутку, а 99 – задекларували іноземні доходи, в основному, отримані за кордоном від роботи за наймом в іноземних державах.
 
Начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА у Волинській області Людмила Арендарчук каже, що переважно декларації вказаними громадянами подані після проведеної масово-роз’яснювальної роботи та  індивідуальних співбесід з громадянами на підставі інформації, отриманої від сільських рад та з інших джерел. Крім того, отримані доходи задекларували 8 спортсменів нашої області.
 
За наслідками проведених  розрахунків до сплати нараховано 2037,3 тисячі гривень проти 1843,8 тисячі гривень на цю ж дату минулого року, або на 10,5 відсотків більше, а до повернення – 1494,0 тисячі гривень, що на 563,4 тисячі гривень більше, ніж у минулому році.
 
Крім того, за несвоєчасне подання декларації про доходи 9 фізичних осіб вже притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафу 459 гривень.
 
Головним позитивом деклараційної кампанії 2008 року є безумовне зростання податкової культури громадян області та покращення організації роботи з обслуговування платників. Начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в області Людмила Арендарчук  впевнена, що це дозволило уникнути зайвого ажіотажу і черг під час декларування.   
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus