USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині забракували товари на суму майже 1,3 мільйона

27 Вересня 2013 18:51
Працівники Держспоживінспекції на Волині забракували і зняли з реалізації непродовольчих товарів вартістю понад 1,257 мільйона гривень.
Про це повідомив начальник Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Іван Смоленг, - інформує IA ZIK.
Так, працівники інспекції впродовж 9 місяців цього року провели перевірки на дотримання вимог законодавства про захист прав споживачів у 167 суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію непродовольчих товарів. Із них 81 – планові перевірки, та 86 – позапланових за зверненнями фізичних та юридичних осіб.
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ЗАБОРОНИЛИ ПРОДАЖ ОКРЕМИХ МИЙНИХ ЗАСОБІВ
«Припинялась реалізація товарів без належного маркування, повної, достовірної та своєчасної інформації для споживачів про виробників товарів, інструкцій про ефективне та безпечне використання, гарантійні зобов’язання виробника, відсутність документів, що підтверджують їх належну якість та безпеку при 92 перевірках, з яких 70 під час планових перевірок і 22 під час позапланових перевірок», – заявив Смоленг.
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ПОБАЧИЛИ,ЩО КИТАЙСЬКІ ІГРАШКИ НЕ Є БЕЗПЕЧНИМИ
Його підлеглі проінспектували непродовольчих товарів вартістю понад 4,3 мільйона гривень. Із них забракували та зняли з реалізації продукції на суму 1,257 мільйона гривень.
За результатами перевірок 93 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 15,5 тисячі гривень. До 58 господарюючих суб’єктів застосовані адміністративно-господарські санкції в сумі 86,7 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus