USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На волинських заправках пальне за місяць подешевшало на 7-10% . ВІДЕО

1 Жовтня 2008 09:42
Протягом першої декади вересня основними учасниками ринку нафтопродуктів області було знижено роздрібні ціни на бензин та дизпаливо. Порівняно із початком серпня, ціна на пальне суттєво впала, і 95-й бензин коштує шість гривень за літр, а то й дешевше – залежно від заправки. Про це 1 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Здешевлення в середньому становить 60-70 копійок. На дизельне пальне ціна знизилась із 7,15 гривні до 6,53-6,43 за літр. На деяких автозаправках здешевлення коливається у межах 10 відсотків. Обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України звернулося до основних учасників ринку нафтопродуктів – ТОВ «НК Альфа-Нафта», ТзОВ «ТД Континіум-Галичина», ПП ТД «Укр-Петроль», ВАТ «Укрнафта», ВАТ «Концерн Галнафтогаз», ОАО «Лукойл», «Орбіта», ТОВ «Астрал-сервіс» – з пропозиціями щодо зменшення вартості пально-мастильної продукції. Вони були прийняті.
 
Заступник голови обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Сергій Луговий вважає, що вартість пального і надалі буде знижуватися. Зокрема чергове суттєве здешевлення очікується у жовтні. Однак, як стверджують у Державній інспекції з контролю за цінами в області, ринок нафтопродуктів досить нестабільний і багато в чому залежить від розмірів видобутку «чорного золота» основними країнами експортерами, тому далекоглядні прогнози робити не варто.
 
Втім, на найближчі місяці ситуацію на ринку нафтопродуктів спрогнозувати можна. Зниження цін на пальне ще спостерігатиметься і надалі, адже автозаправки допродують залишки бензину, завезеного за старими оптовими цінами, а незабаром вони його отримають за новими – значно нижчими. Тому підстав для підвищення вартості нафтопродуктів не буде. Окрім цього, стверджують в Антимонопольному комітеті, це має вплинути і на інші види продукції, в ціну яких закладено витрати на пальне, зокрема на вартість пасажирських перевезень.
 
На початку цього року облдержадміністрацією були затверджені тарифи на приміські та міжміські перевезення у межах 15 копійок за кілометр із ПДВ. Таке підвищення суттєво позначилося на гаманцях пасажирів, однак тепер у зв’язку із зниженням цін ситуація на ринку перевезень мала б змінитися. Але найближчим часом тарифи на Волині у бік зниження змінювати ніхто не збирається. Луцький міський голова Богдан Шиба заявив, що міськрада перегляне лише тоді вартість пасажироперевезень, коли ціна пального впаде щонайменше на 30%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2008 11:32
А ціни на маршутках?
Анонім Показати IP 1 Жовтня 2008 13:33
"Циплят по осени считают" еще очень рано делать какие то выводы

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus