USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбільші оператори мобільного зв’язку України піднімають тарифи

20 Листопада 2008 16:38
В Україні відразу два найбільші оператори оголосили підвищення розцінок на свої послуги. Про це 20 листопада повідомляють «Волинські Новини».
Як повідомляє УНІАН, компанія «МТС-Україна» підвищує вартість відправки SMS-повідомлення в 19 тарифних планах. Якщо зараз вона становить 20-30 копійок, то з 1 грудня підвищиться до 37 копійок.
«Текстові повідомлення вже давно перестали бути недорогим замінником голосу, особливо зважаючи на тарифи, що постійно знижуються, на голосовий зв’язок. Зараз відправлення повідомлень потрібне лише для окремих категорій користувачів, для яких ми залишили можливість замовляти SMS оптом з вартістю до 0,07 гривні», – пояснюють підвищення тарифів у прес-службі оператора.
Експерти не виключають, що рішення про підвищення тарифів на SMS було прийняте «МТС-Україна» у зв’язку з економічною кризою. «Одним з його наслідків стало зміцнення долара до валют країн, в яких МТС веде свою діяльність.
Причому найбільш істотне ослаблення відзначалося щодо російського рубля і української гривні – середнє значення курсів цих валют у третьому кварталі, порівняно з іншими, впало по відношенню до долара на 2,6 і 13% відповідно», – пояснює аналітик інвесткомпанії «Велес Капітал» Ілля Федотов.
У результаті в третьому кварталі 2008 року чистий прибуток компанії в Україні скоротився на 21,8%  до 74,3 мільйона доларів.
Про подорожчання вартості своїх послуг заявив і «Київстар». З 20 листопада він підвищить вартість транзакції з переказу грошей з одного мобільного рахунку на іншій. Раніше вартість переказу становила 25 копійок при необмеженій кількості транзакцій за місяць. За новими правилами, починаючи із 101-ої транзакції протягом календарного місяця, переказ коштуватиме 1 гривня.
За словами начальника відділу внутрішніх комунікацій і зв’язку з громадськістю «Київстару» Юлії Шиліної, оператор вдається до таких заходів для запобігання фактам зловживання послугою «Переказ грошей», пов’язаних із стягуванням плати з абонентів за поповнення рахунку третіми особами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 20 Листопада 2008 17:33
Переходьте на Білайн :) Добре, що є з чого вибирати, а то зажиріли жиди. У європі та Америці вартість послуг мобільних операторів набагато дешевша ніж у нас! Складається враження, що на Україні живуть одні багатії, яким, і 20 грн./хв до одного місця!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus