USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Не заплатив податки – спи спокійно

20 Червня 2013 12:14
Від кримінальної відповідальності звільнили директора луцької фірми, який ухилився від сплати податків обсягом понад 842 тисячі гривень.
Так ухвалив Луцький міськрайонний суд.
Директору луцької фірми закидали злочин, передбачений частиною 1 статті 212 Кримінального кодексу України. Тобто – ухилення від сплати податків обсягом 842 тисячі.
Мовляв, чоловік упродовж 2010 року використовував завідомо неправдиві документи про придбання будматеріалів, які насправді не поставлялися. Ці документи він провів по бухгалтерському та податковому обліку.
Завдяки цьому він ухилився від сплати ПДВ та податку на прибуток загальним обсягом більш ніж 842 тисячі гривень.
Однак до суду надійшло клопотання про закриття кримінального провадження проти чоловіка та звільнення його від відповідальності – у зв’язку із закінченням строків давності. Прокурор внесене клопотання підтримав.
Отож, суд задовольнив це клопотання. Таким чином, він ухвалив звільнити бізнесмена від кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків.
Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus