USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Новорічні подарунки від волинського соцстраху відмінять?

30 Вересня 2013 12:33
Щоб зекономити більше 3 мільйонів гривень, члени правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пропонують відмовитися від закупівлі новорічних подарунків дітям застрахованих осіб. Таку пропозицію подадуть на розгляд у Фонд соціального страхування України.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні правління обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

«Якщо відмовимося від подарунків, то зможемо зекономити до трьох мільйонів. Ці гроші можна було б віддати на оздоровлення дітей чи на спортшколи. Все одно установи купують власні подарунки», - зауважив член правління, начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк.

Зі слів завідувача відділом соціальних послуг Ольги Сьох, у 2014 році на закупівлю новорічних подарунків у області запланували виділити майже 3,2 мільйона гривень

Голова правління Фонду Іван Карпомиз, який одночасно є головою обласної Федерації профспілок, запропонував винести на розгляд Фонду соціального страхування України таку пропозицію. Обласне правління ініціативу підтримало.

У коментарі Волинським Новинам Іван Карпомиз пояснив, що доцільніше кошти, витрачені на подарунки, направити на іншу справу. Користі, мовляв, було б більше.

«Це питання неодноразово піднімалося і не лише у нашій області. Який толк з 14 цукерок, які ще й можуть виявитися неякісними? Уявіть, скільки потягнуть одні витрати на транспортування, приміром, привезти з Донецька до Любешова ті подарунки. А в установах усе одно профспілки чи самі роботодавці виділяють на це гроші», - зазначив Карпомиз.

Щоправда, згадана ініціатива, якщо її підтримають на державному рівні (відмінять по всій Україні), стосуватиметься 2014 і наступних років. Цього року кошти в бюджеті Фонду на закупівлю новорічних подарунків уже передбачені.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
мама Показати IP 30 Вересня 2013 12:45
А не виносили на розгляд питання про економію на оздоровленні депутатів? все рівно можуть оздоровитися за рахунок власних відпускних... а той мізер, що виплачується на їх оздоровлення можна було б спрямувати на оздоровлення дітей? тільки в нашій країні абсурдів таке може бути, щоб економили на соцвнесках самих робітників і за них все вирішували. та й не всі роботодавця виділяють коши на ті подарунки. Невже на дітях треба економити? для якихось діток це одна з небагатьох радостей... я вражена таким зухвальством!
Івана Показати IP 30 Вересня 2013 13:53
ПРИДУРКИ!!!!...що тут ще скажеш
тато Показати IP 30 Вересня 2013 13:57
Це просто ЖАХ!!! Яке чудо до такого додумалось, на собі економте!!! Будуть вони вирішувати , відібрати в дитини цукерку чи ні? Можливо деякі діти тільки й їдять цукерки на Новий рік тому що, батьки не мають змоги купувати щодня за ці мізерні зарплати.А депутати з жиру бісяться ,отримують оздоровчі і не вирішують відмовитись від них на користь дітей. Скільки хворих діток на Україні. Щодня в засобах масової інформаціі просять гроші на їх лікування.Хоч би один нахаба запропопонував перерахувати хочаб гривню !!!ПОЗОРНИКИ!!!
Молода мама Показати IP 30 Вересня 2013 14:03
Оце дижилися. Бога побоялися б. Згідна з попередніми коментарями, можливо для тієї малечі ті цукерки як щось дуже надзвичайне і рідкісне, а вони і це відбирають. Оце нелюди і ненажери. І щось дуже я сомніваюся, що ці гроші підуть в благі справи, знову поділять між собою, а копійки дадуть на оздоровлення.
SVV Показати IP 30 Вересня 2013 15:01
Однажды пришёл цветочник к парикмахеру постричься. Когда пришла очередь платить, парикмахер сказал: «Я не могу взять деньги. На этой неделе я стригу на общественных началах». Цветочник поблагодарил его и ушёл. На следующее утро, когда парикмахер пришёл открыть своё заведение, перед дверью он нашёл благодарственное письмо и двенадцать роз. Затем пришёл постричься пекарь, но когда он хотел заплатить, парикмахер сказал: «Я не могу взять деньги. На этой неделе я стригу на общественных началах». Пекарь, довольный, ушёл. На следующее утро парикмахер обнаружил у двери благодарственное письмо и двенадцать пирожных. Пришёл стричься сенатор и когда собрался платить, парикмахер опять-таки сказал: «Я не могу взять деньги. На этой неделе я стригу на общественных началах». Сенатор обрадовался и ушёл. На следующий день, когда парикмахер пришёл на работу, у двери стояло двенадцать сенаторов, десять депутатов, пятнадцать советников, мэр и несколько министров, жена мэра и шесть детей – все на бесплатную стрижку...
оксана Показати IP 30 Вересня 2013 15:46
У цих чиновникiв уже напевно дорослi дiти. Тому не зачiпають iнтереси iх дiтей, вони не подумали про дiтей маневицького, любешiвського , ратнiвського районiв. Ганьба!
Бабуся Показати IP 30 Вересня 2013 16:55
Не треба везти цукерки з Донецька. В луцьку, Львові,у рівному вони теж є.Треба тільки дбати про свій регіон, наших діток.Власне буде дешевше Донецьких поставок і якістьна місці можна перевірити.
Limon до Бабуся Показати IP 8 Листопада 2013 22:24
Луцьк,Львів а рівне чого з маленької?????
Никитос Показати IP 30 Вересня 2013 17:15
І хто рішає-той пристаркуватий алкоголік-Карпомиз, якому скоро 80 років? Чого то він там ще й головує? Точно що сказ уже кругом-пердуни старі рішають чи їсти дітям цукерки-горілку хляти напевно як їм-який цинізм!
читачка Показати IP 30 Вересня 2013 17:47
Хай Карпомиз не їсть нічого і не п'є, бо все в наших магазинах і на ринках може бути неякісним! Ду**нь!
Волинянка Показати IP 30 Вересня 2013 19:20
Вже цукерки і ті потрібно везти з Донецька!!!Скоро все в нас буде маде ін Донецьк!!!Немає клепки- чого лізти на такі посади?
Здоровя чи цукерки Показати IP 1 Жовтня 2013 09:01
Чого ви всі такі недалекоглядні? Вмійте читати між рядків.Благими намірами вимощена дорога самі знаєте куди. Свідомо чи не свідомо ви самі підтримуєте того "солодкого" короля Порошенка. Скільки вже було таке, що ці так звані довогочікувані подарунки були вже напів зіпсованими, цвілі цукерки,або "краще" вічні "вафлі", що ніколи не псуються...Здоровя за цукерки не купиш. І пропозиції Фонду з цього боку більш слушні. Хай гроші дійсно йдуть на дитяче оздоровлення. Як простому селянинові чи службовцю купити путівку, а в цьому році, як ніколи 10% була вартість путівки. І багато хто з моїх знайомих вперше відправив своїх дітей хто на море, а хто в Дачне.
мама до Здоровя чи цукерки Показати IP 1 Жовтня 2013 09:42
Ви вірите, що ці кошти підуть на оздоровлення?! на носі виборча кампанія і, вірогідно, всі державні структури отримали вказівку знайти "зайві" гроші та винести ось такі абсурдні пропозиції...
Таня Показати IP 26 Грудня 2013 20:12
Це люди без нормального,розвитку мозгу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus