USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нововолинські шахти віддадуть львів’янам

30 Квітня 2010 11:35
Як куратор Горохівського, Іваничівського, Локачинського, Луцького районів і міста Нововолинська перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Башкаленко побував у місті шахтарів Нововолинську, - інформує прес-служба облдержадміністрації .

Під час робочої зустрічі з міським головою Віктором Сапожніковим та директором ДП «Волиньвугілля» Іваном Костиком обговорювалися нагальні проблеми функціонування вугільної галузі краю.

Зокрема, йшлося про наказ Міністерства вугільної промисловості, згідно з яким передбачається реформувати організаційну структуру сфери вуглевидобутку. Це означатиме, що волинські шахти відійдуть в управління та підпорядкування обєднання «Західвугілля» Львівської області.

Керівництво ДП «Волиньвугілля», місцева влада та галузевий профспілковий комітет вважають таке обєднання недоцільним і не ефективним. Бо зазначена реформація ускладнить вирішення виробничих, організаційних і фінансово-матеріальних питань.

Окрім того, уже існуючий досвід такого обєднання - до 1998 року волинські вугільні підприємства належали до обєднання «Західвугілля» - призвів до закриття шести шахт. Тоді, як за 12 років самостійного структурного управління не лише не закрилося жодної копальні, а й розпочалося будівництво нової шахти № 10.

Олександр Башкаленко цілком поділяє думку нововолинців. Він запевнив, що обласна державна адміністрація застосує всіх можливі важелі для врегулювання проблеми на користь волинських вугільників.

Також перший заступник губернатора підтримав управлінські рішенні, які дозволили ДП «Волиньвугілля» вперше за 8 місяців здійснити належні відрахування до спеціальних державних фондів.

Принагідно міський голова Нововолинська поділився з куратором окремими проблемами функціонування міського господарства. Зокрема, Віктор Сапожніков просив сприяння у виділенні для міста дотації вирівнювання з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus