USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нововолинським шахтарям віддали заборговані гроші

17 Травня 2017 15:34
Представники шахти №1 «Нововолинська», колективу якої з лютого цього року заборгували понад 3,6 млн грн заробітної плати, побували у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості.

Про це повідомляє Незалежна профспілка гірників України.

Як розповів заступник голови Нововолинської місцевої організації Незалежної профспілки гірників України Павло Лазаренко, їх запросили взяти участь у нараді, яку проводив начальник відділу реалізації програм реструктуризації та проектно-технічного супроводу ліквідації підприємств Міненерговугілля Павло Кужель. Він зокрема повідомив волинянам, що всі документи, необхідні для виплати заборгованої працівникам шахти зарплати, підписані й передані до Держказначейства, а отже гірники можуть розраховувати на отримання грошей уже до кінця дня.

За словами Павла Лазаренка, так насправді й сталося – шахтарям на їхні банківські картки підвечір 16 травня надійшла заборгована зарплата за лютий, березень і квітень. У Міненерговугіллі також запевнили, що шахта наявним зараз складом працюватиме до кінця нинішнього року і стабільно фінансуватиметься.

Читати ще: НА ЗАРПЛАТИ ШАХТАРЯМ ВОЛИНІ НАДІЙШЛО ПОНАД МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ

«Місцевий і первинний осередки НПГУ хочуть на це сподіватися, але ситуацію зі свого полю зору не випускатимуть. Тим більш, що виплата зарплати не вирішує усіх проблем шахтарів, особливо тих, кому надійшов час іти на заслужений відпочинок. Бо «Нововолинська» №1 має значну заборгованість перед Пенсійним та іншими фондами і вона постійно зростає через штрафні санкції за несвоєчасне здійснення передбачених законом відрахувань. Тому лідер місцевої організації НПГУ має намір головну увагу зосередити на вирішенні саме цих питань і проблем», - йдеться у повідомленні профспілки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Поп Показати IP 18 Травня 2017 08:32
Почему скрывают ситуацию на шахте №10 Нововолынская ? Новостройка в течении полувека обогатила не одно поколение чиновников разного ранга и тишина , когда стране не хватает энергоресурсов !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus