USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Нульові» тарифи для мобільних можуть скасувати

15 Квітня 2011 10:15
Національна комісія з регулювання зв'язку (НКРЗ) почала переговори з мобільними операторами, щоб скасувати «нульові» тарифи всередині мережі.

Голова комісії Петро Яцук каже, 90% дзвінків люди роблять на номери свого оператора. На «чужий» телефонують рідше, бо це дорожче. Така ситуація штучно обмежує розвиток ринку мобільного зв'язку, пише «Gazeta.ua».

«Торік з операторами узгодили, що нульових ставок усередині мережі не буде. Зараз ведемо переговори, щоб вони виконали обіцянки», – говорить Яцук.

За новими правилами, телефонувати на «чужий» оператор стане дешевше.

Компаніям мобільного зв'язку ця ініціатива не подобається. Кажуть, безкоштовного зв'язку немає. Скажімо, за «нульовий» Life треба платити 35 гривень на місяць.

«Так звані «нульові» тарифи базуються на щомісячній абонплаті. Це не безкоштовний зв'язок, а абонемент на певну кількість хвилин, — пояснює Оксана Рудюк із компанії Life.

«У кожної послуги є ціна, – запевняє Вікторія Рубан із МТС. – Але послуги мобільного зв'язку – не ковбаса. Вони мають складну структуру: кожен тарифний план складається з набору компонентів. Їх вартість і враховують у ціні. Що може дати ця ініціатива? Лише скасування вигідних умов, до яких звикли користувачі».

Якщо НКРЗ доб'ється свого, дзвінок зі стаціонарного на мобільний теж подорожчає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus