USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Обама заборонив бурити нафтові свердловини в Арктиці

21 Грудня 2016 16:31
Президент США Барак Обама використав закон 1953 року для блокування подальшого продажу прав на розробку родовища в Арктиці і Атлантиці.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на прес-службу Білого дому.

США визначили переважну частину своєї території в Тихому і Атлантичному океанах до заборонених зон. У свою чергу Канада зробить неприпустимою видобуток нафти і газу у всіх своїх арктичних водах.

Зокрема, накладено заборону на розробку нафтогазових родовищ в водах Чукотського моря біля берегів Аляски, на більшій території моря Бофорта на північ від цього штату, а також у північно-східного узбережжя США, біля берегів Нової Англії.

Дане рішення буде переглядатися раз на п'ять років.

Як повідомляло агентство Bloomberg, для введення цих обмежень Обама посилався на положення закону, прийнятого в 1953 році. Він дає президенту широкі повноваження виключати водні простору, що належать США, з числа територій, на яких дозволяється вести видобуток нафти і газу, вказали джерела агентства. Досі цей закон використовувався в обмежених масштабах. Його застосування було спрямовано на збереження коралових рифів, морських заповідників і місць проживання моржів.

Використання закону 1953 року адміністрацією Обами блокує продаж нових нафтових і газових родовищ у деяких частинах Атлантичної акваторії США, а також у більшій частині Чукотського моря і моря Бофорта (належать до Північного льодовитого океану). Проте ці заходи, як зазначає видання Bloomberg, не вплинуть на буріння або видобуток в рамках діючих проектів, у тому числі на 42 дільницях в морі Бофорта, які розробляються Royal Dutch Shell, Hilcorp Energy, Eni, Repsol і іншими компаніями.

Лідери нафтогазовій галузі США неодноразово вказували, нагадує агентство, що ресурси у північній частині земної кулі будуть необхідні для задоволення енергетичних потреб людства. Американський інститут нафти назвав ідею заборони на видобуток нафти і газу на шельфі «неймовірно недалекоглядною».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
корінний лучанин Показати IP 21 Грудня 2016 20:04
І що тепер будемо робити,волиняни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus