USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Опалювальний сезон не навчив волинян енергоефективності

26 Лютого 2015 18:18
Попри кризу опалювальних енергоресурсів в країні, опалювальний сезон 2015-2015 так і не навчив волинські бізнес-структури та волинян енергоефективності.

Про це заявив очільник Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик під час засідання антикризового енергетичного штабу при ОДА сьогодні, 26 лютого.

З його слів в області потрібна інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, адже далеко не всі зрозуміли, що дешевого газу немає та більше не буде. В області слід впроваджувати енергоощадність, адже нині на Волині - дуже низький рівень економії енергоресурсів. Проблемою є і той факт, що волиняни боргують кошти за енергоспоживання та несвоєчасно оплачують послуги.

«Ми живемо в період війни і нам треба розуміти, що деколи окремі заходи, пов’язані з енергоресурсами, потрібно стишити чи обмежити використання», - наголосив на важливості економії очільник ОДА та доручив своєму першому заступнику Сергію Кудрявцеву продумати жорсткіші плани забезпечення енергоефективності.
Адже, з його слів, обласні владці лояльно поставились до ситуації та просили бізнес-структури розумно використовувати енергоресурси, оскільки розраховували на розуміння суб’єктів господарювання.

Губернатор Волині каже, що нині поступають пропозиції щодо переобладнання газових котлів на такі, що працюють на твердому паливі. На думку голови ОДА, на Волині у цій сфері повинні працювати потужні структури, які візьмуть на себе зобов’язання з врішення питань енергоефективності вцілому у регіоні.

«Приходить бізнес-структура, ми даємо їй район для роботи. А не так, що вибирає інвестор, а з тим, що залишається, думаємо, що зробити. Першою чергою, має бути об’єктивний аудит, конкурсні засади, прописані умови та оперативна робота», - каже Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 26 Лютого 2015 18:23
Пройдисвіт Банада вам наекономить.
Корінний лучанин до дідо Показати IP 27 Лютого 2015 14:10
У ДІДО як у приказці : СІМ ПЯТНИЦЬ НА НЕДІЛЮ. - це означає що нема чіткої позиції у людини бо це видно із співставлення коментарів -тролить .одним словом. дідо 26 Лютого 2015 18:55 відповісти + 1 - 2 Пан Банада усе робить добре для волинян.
добродій Показати IP 26 Лютого 2015 18:49
Гунчик правельно робить що заставляє переходити натверде паливо ліс захарещений до ужасу -якби це було в японії вониб на кацапський газ чхали :-) а ми:.? Гнати банаду в шию,!
дідо Показати IP 26 Лютого 2015 18:55
Пан Банада усе робить добре для волинян.
МИ Показати IP 26 Лютого 2015 19:10
А навіщо мені медвежі послуги, та за моі гроші?????????????? В квартирі жара, на вулиці плюсова температура, а подають тепла, як при 20 градусах морозу, но так тільки в тих домах де стоят лічильники тепла!!!!!!!!!!!!! Давно пора підкоректувати подачу тепла, а то повідкривали на усю катушку!!!!!!!!! Де СБУ????? Треба не протирати штани у кабінетах, а пройтися по підвалам!!!!!!!
Інна до МИ Показати IP 26 Лютого 2015 20:10
відпрацьовують схеми відкату, бо якби власники квартир могли вплинути на темп.режим у своїх плмешканнях то економія була б не на руку котельням замість 600грн було б 300.....
Народна довіра до Інна Показати IP 27 Лютого 2015 10:01
Встановіть лічільник тепла !
просто Показати IP 26 Лютого 2015 20:11
я б дуже хотіла зекономити,але загальнобудинковий лічильник,і ніхто не контролює і не реголює тому що мешканцям певно не можна а спеціалістам не має коли і навіщо,як що в грудні платили по 8,38,в січні вже 9,87 а в лютому буде ще більше бо холоду не має а як шкварили так і шкварять і як зекономити і кому це вигідно???
Ну ну Показати IP 26 Лютого 2015 20:16
Як діти, чесне слово. Яка структура може витягнути переобладнання котлів у всіх бюджетних організаціях району ? А Стир там в інший бік не пора загортати ? Самий час.
Вчителька Показати IP 26 Лютого 2015 20:36
Та ви вже задрали тих бідних людей,я наприклад плачу регулярно за квартиру величезні гроші ,батареї, як у мертвого срака єлі теплі,можна сказати,що холодні. То за що ми платимо поясніть будь ласка. То добре,що в цьому році така зима. Думайте шановні мужі ,як вийти з такої ситуації давно потрібно було все поміняти,а не чухатись і тільки болтовнею займатись.
лучанка до Вчителька Показати IP 26 Лютого 2015 21:36
аналогічна ситуація і в нас у квартирі по перемоги 17. а все тому що бидло яке живе на 5му поверсі не спустило воду зсистеми опалення де є повітряні пробки після запуску води у систему а ми платимо поповній за холодні батареі.
чому бiдний? Показати IP 26 Лютого 2015 23:15
Бо дурний! Живете у мурашнику, а хочете жити як люди. У мурашнику порядки iншi. Треба адекватно на життя дивитись!
просто людина до чому бiдний? Показати IP 27 Лютого 2015 13:36
правильно ....не так то легко не дати гроші красти ... будуть лічильники людям а ім тоді що робити .....звичка справа нелегка .
Корінний лучанин до чому бiдний? Показати IP 27 Лютого 2015 14:17
НЕ ОБРАЖАЙТЕ МУРАШНИК! Придивіться уважніше до нього , у мурашнику кожен зайнятий і там є свій чіткий порядок , а людей його нема! Безробіття панує! Не вживайте оте слово - паразит "АДЕКВАТНО", його ліплять де завгодно , як оте всім відоме "ТІПА" І "КОРОЧЄ" через слово.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus