USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Оплачувати «комуналку» можна буде в он-лайні

15 Червня 2010 10:40
ТзОВ «Місцевий обчислювальний центр» у Луцьку нині веде переговори з компаніями, які пропонують послуги з он-лайнових платежів, аби дозволити споживачам сплачувати комунальні послуги через інтернет.

Про це під час оперативної наради повідомила директор Центру Валентина Нестерук.

Вона зазначила, що поки що оплачувати комунальні послуги через інтернет немає можливості. Хоча подібна практика існує в інших містах, зокрема в Одесі. За словами Нестерук, для споживача немає різниці - за якою системою банк прийняв платежі. Адже сума оплати, як через касу, так он-лайн буде однаковою.

За словами Нестерук, торік центр запропонував банкам послугу, аби вони надали можливість своїм споживачам переглядати стан заборгованості в інтернеті. На таку пропозицію погодився лише Банк інвестицій та заощаджень. Його клієнти, здійснюючи оплату, отримують квитанцію з кодом. Він необхідний для того, аби зареєструватися на сайті центру і мати можливість переглядати стан заборгованості.

Чому не погодилися інші банки Нестерук не знає. Бо розроблене центром програмне забезпечення максимально зручне для банківських систем. Якщо до системи підключиться багато банків, то можливе велике навантаження на сервер центру. Проте, поки таких проблем не виникало.

Заступник луцького міського голови Лариса Соколовська зазначила, що перерахунок комунальних платежів із зарплатних карток он-лайн був би зручним для споживачів. Тому необхідно обговорити цю схему з найбільшими банками.

Загалом сума заборгованості за комунальні платежі на перше червня складає 43 мільйонів гривень у Луцьку. З них - сім мільйонів боргу за утримання будинків, більше 17-ти - за опалення, а за гарячу та холодну воду лучани винні 10 мільйонів.

Рекордсменом серед боржників є лучанин, який заборгував комунальникам понад 50 тисяч гривень. 27 квартиронаймачів заборгували по 30 тисяч, а понад 20 тисяч боргу мають 137 платників. По 10-30 тисяч боргу мають 535 квартиронаймачів, а 3-10 тисяч – майже 3000 платників комунальних послуг.

За словами Нестерук, цих п’ять відсотків платників створюють 61% всієї заборгованості за комунальні послуги.

Найдієвіші методи боротьби з боржниками мають енергетики та газовики. Адже вони можуть перекрити труби чи локально відключити тепло та струм.

Гірші можливості в «водопостачальників»: там неможливо обмежити подачу води чи тепла в багатоквартирному будинку кільком мешканцям. Вони воюють з боржниками через суди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ольга Показати IP 15 Червня 2010 12:59
Валентина Нестерук - директор центру!!! Чи може вона прізвище поміняла сьогодні???
Серж Показати IP 17 Червня 2010 13:41
а Приват24 никто и не отменял!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus